Dimecres, 29 maig 2024
  • Dimecres, 29 maig 2024
La Bustia Oriol Malet

Oriol Malet presenta ‘Un monde d‘Art Brut’ a París

Per 23 d'agost de 2021 a les 7:00 0 1014 Visites

The Bridge també acollirà una exposició d’il·lustracions seves

Oriol Malet (Martorell, 1975), esparreguerí d’adopció, presentarà ‘Un monde d’Art Brut’ (Editorial Delcourt) el 14 d’octubre a París. Es tracta d’un llibre de creacions de l’autor editat en francès, català i castellà. En aquest projecte, juntament amb el galerista Christian Berst, Malet posa en valor persones que han creat art sense rebre formació acadèmica.

El llibre sortirà a la llum a finals de setembre o principis d’octubre i l’il·lustrador el defineix com “un còmic que encaixa dins la no-ficció per a adults, però amb un prim, eteri i senzill fil conductor fictici que presenta casos històrics dels primers grans artistes ‘brut’ de principis del 1900 i fins a l’actualitat”.

Malet descriu l’Art Brut com un concepte que distingeix “a artistes que són un diamant en brut, i a un art que realitzen persones que no han tingut una formació prèvia. Per tant, que no estan contaminades d’estereotips o de cànons estètics que els condicionin”.

‘Un monde d’Art Brut’ serà a la galeria d’art The Bridge, que també acollirà una exposició d’il·lustracions de Malet. L’il·lustrador reconeix que “si bé no hagués imaginat mai exposar en una galeria d’art de París, el meu subconscient potser jugava amb aquesta idea de crear una gran obra que en algun moment pogués ser penjada a les parets, per exemple durant la presentació del llibre. I així serà”.

L’edició original del llibre serà en francès, però simultàniament Comanegra l’editarà en català i Norma Comics en castellà.

Fotografia: L’il·lustrador Oriol Malet [Comanegra]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera, Martorell