L’Estudi Original de l’Eva Fernández i La Bústia van convidar la Miss i infermera a una sessió de model per pintar-la
La martorellenca Paula Ortega, Miss Univers Catalunya i infermera de professió, ha fet una xerrada als alumnes d’ESO i Batxillerat de l’Estudi Original de l’Eva Fernández. Ha parlat de la seva professió i dels problemes dels adolescents en l’àmbit de la salut mental. A més, ha volgut encoratjar i motivar als joves a fer realitat els seus somnis.
Uns dies bans, l’Eva va pintar la Paula a l’estudi i ha destacat: “conèixer-la i tenir aquest moment per pintar-la i dibuixar-la m’ha anat molt bé per a connectar amb ella com a persona més enllà de la seva dedicació com a model. M’ha tret una mica del conflicte de l’estereotip de la bellesa i de les Miss”.
Durant la xerrada, la Paula ha parlat de la depressió i ansietat que ha patit, i ha normalitzat el fet de demanar ajuda: “El 2020, amb la pandèmia, vaig començar a anar a teràpia. Jo estava a Filipines i no podia treballar d’infermera perquè no tenia els papers d’allà, però tampoc podia tornar a Barcelona perquè no hi havia avions. Em sentia molt frustrada amb mi mateixa i això em va generar molt estrès que va acabar en una depressió”, que ha superat.
Es tracta d’un tema que va sortir durant l’entrevista a La Bústia el mes de setembre, un cop finalitzats els concursos de Miss Univers Catalunya i Miss Univers Espanya: “He tingut atacs d’ansietat per les expectatives i per arribar a la perfecció i és una de les coses que he après a millorar. A vegades no ha d’haver expectatives, sinó que hem de creure en nosaltres i recolzar-nos amb la gent que ens estima perquè és qui ens ajuda a obtenir el millor de nosaltres mateixes”.
L’artista i directora de l’Estudi Original d’Olesa, Eva Fernández, ha comentat que la xerrada amb la Paula va servir “per explicar-nos el seu treball i la vocació vital vinculada a la salut mental i la sanitat. Se’m va ocórrer convidar-la perquè vaig veure un vincle comú que tenia amb els joves que venen a les classes i es troben en moments d’indecisió, que decauen emocionalment, i que ells aquí ho vinculen a la pintura. Em va agradar que els vingués a exposar la seva situació i superació. Es van estimular interiorment”.
El director de La Bústia, Lluís Gutiérrez, ha afirmat que els dos actes “són una manera diferent de posar en valor i connectar artistes, professions i experiències vitals amb adolescents. Al mateix temps, fem la difusió i el reconeixement del gran treball i la predisposició de l’Eva, l’esperit de superació i constància de la Paula i la bona rebuda dels joves”.
Al final de la xerrada, l’Eva i el Lluís van entregar a la Paula les pintures que l’olesana li havia dibuixat.
Fotografies: El grup d’alumnes de l’Estudi Original després de la xerrada sobre salut mental amb la Paula, sessió de model per pintar-la i el moment de l’entrega de les il·ustracions [La Bústia]