Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia ajuts autonoms

PIMEC i CTAC demanen l’ampliació urgent de la línia d’ajuts pels autònoms

Per 13 de novembre de 2020 a les 9:30 0 859 Visites

Les organitzacions lamenten que el canal per a la tramitació no hagi pogut donar resposta a totes les peticions

Les dues organitzacions representatives del Treball Autònom a Catalunya, Autònoms PIMEC i CTAC-Autònoms, han demanat al Govern que s’ampliï de manera urgent la dotació d’ajuts directes als autònoms per donar suport al col·lectiu i garantir la seva viabilitat.

El dia 4 de novembre el Govern va publicar una línia d’ajuts de 2.000 euros per afavorir el manteniment de l’activitat i pal·liar els efectes econòmics de la covid-19 en els autònoms, però la subvenció es va esgotar en menys de 24 hores.

La dotació total era de 20 milions d’euros i l’objectiu era arribar a 10.000 autònoms. S’han rebut més de 406.000 sol·licituds i la pàgina web del Departament de Treball es va veure col·lapsada en reiterades ocasions.

Per aquest motiu, ambdues organitzacions consideren que aquest fet demostra que la quantitat de diners ha estat insuficient davant les necessitats existents i lamenten que el canal per a la tramitació de les subvencions no hagi pogut donar resposta a l’allau de peticions.

En un comunicat, Autònoms PIMEC i CTAC-Autònoms demanen “que en el futur els mitjans tècnics per tramitar aquests tipus d’ajuts no siguin un problema per als potencials beneficiaris” i que en les properes ajudes els criteris d’atorgament “estiguin fonamentats”.

Fotografia: La subvenció pels autònoms es van esgotar en menys de 24 hores [@AutonomsPIMEC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: