Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
la bustia exc

Portes obertes a les excavacions arqueològiques de Martorell

Per 29 de juny de 2019 a les 7:00 0 745 Visites

Es tracta dels jaciments del monestir de Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida

El Centre d’Estudis Martorellencs, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya, impulsa l’excavació arqueològica dels jaciments de Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida.

Es tracta del segon dels projectes de quatre anys de duració, que amplia la recerca a Santa Margarida al conjunt del territori de l’antic Priorat de Sant Genís de Rocafort i incorpora a la recerca arqueològica les restes del monestir de Sant Genís, fundat l’any 1042 pels senyors de Castellvell de Rosanes.

Les exploracions es divideixen en dues parts: En la primera, fins al 6 de juliol, es treballarà per aprofundir en l’estudi de les restes conservades del Monestir de Sant Genís de Rocafort, ampliant el coneixement sobre aquest i el monaquisme medieval. Aquest diumenge 30 de juny, amb una trobada a les 10h a la plaça del Portal d’Anoia per anar passejant fins a Sant Genís, se celebra una primera visita de portes obertes que permet veure l’excavació i els primers resultats.

La segona part, del 8 al 26 de juliol, se centrarà en el jaciment de Santa Margarida donant continuïtat en el punt en el qual es va deixar l’excavació l’any passat. També es treballarà en altres sectors com el que ocupava la necròpolis. El 24 de juliol es farà la segona jornada de portes obertes on es donaran a conèixer els resultats dels treballs i es presentarà el potencial de l’aplicació de les tecnologies digitals desenvolupades a la recerca arqueològica i a la difusió del patrimoni.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Martorell