Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
labustia rotonda Vilalba

Posada en servei d’una rotonda a Santa Maria de Vilalba

Per 5 de març de 2019 a les 17:00 0 958 Visites

L’objectiu és millorar la seguretat dels vehicles i dels vianants

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro i el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, han posat en servei el dimarts 26 de febrer la nova rotonda de la carretera BV-1202 al seu pas pel barri de Santa Maria de Vilalba. Amb la nova rotonda, millora la seguretat dels veïns i la xarxa de mobilitat per als escolars. També s’ha instal·lat una nova parada de bus amb una zona d’espera totalment segura.

El projecte s’ha realitzat amb la voluntat de millorar significativament la seguretat dels vehicles i els vianants en el creuament de la carretera BV-1202 a l’accés de Santa Maria i al camí del Suro. També s’ha reordenat el trànsit dels vials que accedeixen a la cruïlla i la parada d’autobús, a més de l’itinerari escolar existent fins a la parada a causa de l’increment de trànsit de vehicles i de vianants amb la construcció de nous habitatges en aquesta zona.

Per l’alcalde “és una rotonda que aporta major seguretat, millor mobilitat en la unió dels barris de les Carpes, entre Can Vilalba i passant per Santa Maria” i també és una “aposta per la seguretat, per un bon projecte, per una bona execució no invasiva en el dia a dia del nostre veïnat i que garanteix també que els nostres escolars puguin anar a l’escola amb tota seguretat sense posar-se en risc i passant per vies senyalitzades i zones d’aparcament ben segures”.

Per la seva part, el diputat ha dit que “l’objectiu sempre és millorar la seguretat viària, hem d’entendre que les infraestructures estan al servei de les persones i mai al servei dels vehicles. Busquem el mínim de sinistres possibles“. També ha destacat el cost total de l’actuació, que ha baixat amb la licitació. Inicialment era de 347.000€, però finalment ha estat de 207.000€, dels quals l’Ajuntament d’Abrera ha aportat 35.000€ i la resta la Diputació de Barcelona”.

La nova rotonda té 30 metres de diàmetre exterior i 14 metres de diàmetre interior, amb 8 metres de carril de circulació, que ha substituït l’antiga intersecció en creu. També compta amb un pas de vianants segur de creuament com a continuació del camí del castell de Santa Maria de Vilalba amb el camí del Suro i la ubicació d’una àmplia parada d’autobús, a la sortida cap a la carretera BV-1201. També hi ha nou mobiliari urbà, enllumenat públic i millores en la senyalització horitzontal i vertical.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Societat