Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia banda Cardona

Premi Capital de la Sardana a Olesa Sardanista per Iniciatives Renovadores

Per 20 de març de 2019 a les 7:00 0 819 Visites

Pel president de l’entitat és un dels reconeixements més importants a nivell nacional

Olesa Sardanista ha estat guardonada amb el Premi Capital de la Sardana a Iniciatives Renovadores, concedit diumenge durant la proclamació de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019. El guardó ha estat del tot inesperat per l’entitat, per bé que d’uns anys ençà ha fet un esforç considerable en popularitzar la dansa de forma transversal.

Segons ha fet públic Pere Salvador, president d’ACF Olesa Sardanista, “ha estat un guardó totalment inesperat i estem aclaparats perquè et donin un premi Capital de la Sardana, és un dels reconeixements més importants a nivell nacional del món sardanista. Que l’hagin donat a Olesa Sardanista ens omple d’orgull i vol dir que fem la feina ben feta. El premi també és una responsabilitat en el present i en futur.”

El guardó l’atorga la Capital de la Sardana que en el darrer cap de Setmana s’ha traslladat de Montblanc a Perpinyà durant tot l’any 2019.

Olesa Sardanista en els darrers anys ha fet un esforç per popularitzar la sardana i amb l’obsessió d’acollir nous afeccionats, ha estat promotora de diferents propostes innovadores que amb la dansa com a eix central, han reinterpretat aquesta expressió artística catalana.

Mostra d’aquesta gosadia és el concert que Olesa Sardanista ha organitzat per aquest diumenge, 24 de març, ‘Sardanes a banda‘ amb la Banda de Música de Cardona d’uns seixanta músics i amb Xavier Ventosa a la tible, dirigits per Narcís Mellado.

El repertori de ‘Sardanes a Banda’ són el conjunt de peces que Ventosa va crear per al treball de final de Grau de l’ESMUC i que es podrà escoltar diumenge a la UEC d’Olesa a partir de dos quarts de set de la tarda.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: