Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
Mossos Martorell detenen per robatoris Abrera

Roben diners a gent gran, detenen els lladres i després queden en llibertat amb càrrecs

Per 24 de desembre de 2019 a les 17:00 0 870 Visites

Els mossos de Martorell detenen els lladres in fraganti, amb 51 antecedents policials, i recuperen 1.000 euros de l’últim furt

Després de més de mig any d’investigació, els agents de la policia catalana de la comissaria de Martorell han detingut dos homes i una dona, veïns de Cornellà i de nacionalitat cubana i xilena d’entre 39 i 62 anys, com a presumptes autors de dos delictes de furt.

La primera denúncia es remunta al mes de maig quan una dona va robar diners a una persona d’edat avançada a Esparreguera. La sospitosa va seguir la víctima des de l’entitat bancària fins al seu domicili i, amb una excusa, va aconseguir entrar al seu domicili on li va sostreure els diners.

Els agents van identificar l’autora del furt i finalment, el dilluns passat 16 de desembre, van localitzar-la acompanyada de dues persones més. Van seguir-los discretament fins a l’Hospitalet de Llobregat on els tres membres del grup van sostreure 1.000 euros a una altra dona gran, en aquest cas amb mobilitat reduïda, que acabava de fer un reintegrament en una sucursal bancària.

Immediatament, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir-los i van aconseguir recuperar els diners sostrets.

Els arrestats, que tenen 51 antecedents policials i són especialistes en els furts coneguts com a “cogoters”, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos expliquen que el modus operandi d’aquest tipus de furt. Normalment, un membre del grup busca la possible víctima, principalment persones grans i amb mobilitat reduïda. Una vegada localitzada, la segueix fins a l’entitat bancària on comprova els diners que treu en efectiu.

El lladre avisa als altres membres que fan el seguiment quan surt de l’entitat bancària fins al seu domicili, on aprofiten qualsevol excusa per accedir al portal i acompanyar a la víctima fins a l’ascensor, on entren amb la víctima. Un d’ells distreu a la víctima mentre que l’altre realitza el furt.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Martorell, Successos