Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Robert Gobern La Passio Esparreguera

Robert Gobern, director de La Passió d’Esparreguera: “Estem davant d’un gran repte: fer dues passions diferents en una mateixa temporada”

Per 5 de març de 2022 a les 7:00 0 1574 Visites

L’esparreguerí explica a La Bústia les novetats de l’espectacle de La Passió que s’estrena aquest dissabte a les 19h en el marc de l’Europassion 2022

Robert Gobern i Simó (Esparreguera, 1964) és el nou director de La Passió. De professió és actor, director i formador teatral.

Des de quan col·labores amb La Passió?

Des d’abans de néixer. La meva mare, embarassada de mi, ja em portava a l’entrada de Jerusalem a cridar “Hosanna”!

Què has fet durant tots els anys a La Passió i què et queda per fer?

Només néixer ja vaig ser un bebè aixecat per Jesús a l’entrada de Jerusalem. A partir d’aquí vaig fer el procés habitual dins l’espectacle d’algú que té el verí del teatre ficat ben endins: començant fent de poble, sortir al quadre dels nens, fer tots els criats haguts i per haver, Llàtzer, soldat romà, testimoni i a partir d’aquí vaig tenir la gran sort d’interpretar papers importants: Joan, Pere, Jesús, Herodes, Annàs. Em queda fer de Mare de Déu, però em temo que aquest paper sempre em quedarà per fer.

Per què has agafat la nova direcció?

Ja fa anys que veia la necessitat de fer un espectacle més curt, més fresc, més espectacular i més dinàmic. L’any passat la pandèmia va portar la necessitat d’haver de fer una representació reduïda i tothom ho va trobar bé. Era el moment, doncs, d’aprofitar la conjuntura i proposar de fer un espectacle nou, en prosa, sense deixar de fer el tradicional.

Veia la necessitat de fer un espectacle més curt, més fresc, més espectacular i més dinàmic

Com afrontes aquesta nova temporada i quins són els objectius?

Estem davant d’un gran repte: fer dues passions diferents en una mateixa temporada. De fet, el repte és doble perquè la intenció és aconseguir fer les dues millors passions possibles.

Quines són les novetats artístiques i tècniques que es trobarà el públic?

Fem una Passió nova: d’entrada tenim un text en prosa perquè tothom pugui seguir perfectament la història i es pugui emocionar. Hem canviat els efectes especials per tal de sorprendre l’espectador i arrencar un “Oh!” d’admiració. Hem guanyat en dinamisme, tenim molt vestuari nou, hem incorporat noves projeccions que donen molt més realisme al plantejament escenogràfic i hem treballat les interpretacions per tal que els personatges i el que els passa emocionin a l’espectador molt més del que ja emocionaven. A més, som l’única Passió de Catalunya que es representa amb música en directe.

Som l’única Passió de Catalunya que es representa amb música en directe

Quina diferència principal o quina particularitat destaca respecte de l’altra passió?

Qui vulgui gaudir d’un espectacle amb un format tradicional de representació de la vida pública de Jesús al matí, anar a dinar i  veure la representació de la Passió de Jesús a la tarda, en vers, ho podrà fer. I qui no tingui tant de temps, però tingui interès a conèixer com és un espectacle popular, li oferim una versió en prosa, dinàmica, emotiva i espectacular de només 2:15h de durada, amb mitja part inclosa. Tot i que si voleu fer-me cas jo us diria: deixeu-vos sorprendre per un dels dos formats i després veniu a l’altre.

 

La Passió d’Esparreguera, amb dues versions de l’espectacle i la Trobada d’Europassion.

Fotografia: Robert Gobern [La Passió Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera, La Bústia