Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia primera pedra Saica Sant Esteve

Saica col·loca la primera pedra de la nova planta a Sant Esteve

Per 24 de novembre de 2023 a les 19:00 0 675 Visites

La fàbrica s’ubicarà al polígon Can Margarit i unificarà les produccions de les fàbriques d’El Prat i Barcelona

El Grup Saica ha col·locat aquest divendres la primera pedra de la nova fàbrica que construirà al polígon Can Margarit de Sant Esteve. La companyia aragonesa invertirà més de 100 milions d’euros en la nova planta que ocuparà una superfície de 70.000 m2 construïts.

L’acte de col·locació de la primera pedra ha comptat amb la presència del president de Saica, Ramón Alejandro; de l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell; i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

La nova fàbrica unificarà les operacions que actualment s’estan desenvolupant a les plantes d’El Prat i Barcelona. Es convertirà en una instal·lació referent a nivell europeu en termes d’innovació i solucions de ‘packaging’ sostenible.

Aquesta planta permetrà a Saica acompanyar els seus clients en el seu creixement i satisfer les necessitats del mercat. També superar les limitacions d’espai i antiguitat de les instal·lacions actuals.

Les obres es posen en marxa i està previst que la instal·lació de les primeres màquines sigui a finals de 2024 i la fàbrica pugui començar a operar a partir de la primavera de 2025.

Saica és una empresa especialista en solucions per embalar basades en paper reciclat. La nova fàbrica comptarà amb l’última tecnologia i oferirà avanços fruit de la digitalització que es posa al servei dels clients.

L’empresa va adquirir els terrenys a Sant Esteve l’any 2010 i ha participat activament en la promoció del polígon. El 2018 va començar a edificar i a operar en aquesta ubicació a través d’un magatzem de producte acabat.

Ramón Alejandro ha destacat que “aquesta inversió ens permetrà comptar amb l’última tecnologia digital, augmentar la nostra capacitat productiva i millorar el servei que prestem als nostres clients. La nova planta reforça la nostra aposta per Catalunya”.

Enric Carbonell ha comentat que “per a nosaltres és una gran satisfacció que la col·locació d’aquesta primera pedra coincideixi amb el 80 aniversari perquè, a més, la presència de Saica diversifica les activitats de referència a Sant Esteve i del conjunt del Baix Llobregat, el que suposa una fortalesa industrial de molta magnitud”.

Roger Torrent ha dit que “la Generalitat té com a repte prioritari impulsar la transformació verda i digital del nostre sistema productiu. Ens correspon facilitar les condicions perquè aquests canvis es produeixin i alhora ajudar en el desenvolupament de projectes que ens posicionin com a territori de referència en àmbits estratègics”.

Saica invertirà més de 100 milions d’euros en una nova fàbrica a Sant Esteve

Fotografies: Acte de col·locació de la primera pedra de la nova fàbrica de Saica a Sant Esteve [Saica]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: