Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia automostra PCR

Salut fa un cribratge a Esparreguera amb una baixa participació

Per 8 de maig de 2021 a les 7:00 0 2019 Visites

Adreçat als veïns que no han completat la pauta de vacunació, han participat 193 persones, de les quals 3 han donat positiu

Actualització, 14 de maig:

En una resposta molt breu, des de Salut han informat que “al cribratge d’Esparreguera hi han participat 193 persones, de les quals 3 han resultat positives“. Ara, s’està seguint el protocol habitual de la cadena de contactes dels tres veïns. Una baixa participació tenint en compte la població del municipi.

La mesura del cribratge es va prendre dues setmanes després de la detecció del brot de covid-19 a la residència Can Comelles, que ha afectat 27 residents i 5 professionals. L’estat de salut evoluciona favorablement mentre s’investiga l’origen i la variant del virus.

Notícia del 8 de maig:

El Departament de Salut realitzarà dilluns i dimarts, 10 i 11 de maig, un cribratge poblacional a Esparreguera per detectar casos de covid-19. Es farà mitjançant PCR d’automostra al Poliesportiu municipal El Castell de 9 a 13.30h i de 15 a 19.30h.

S’adreça als veïns que no hagin passat la covid-19 en els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. La participació és voluntària i gratuïta i s’ha de tenir més de 18 anys per fer-se la prova.

En el moment de la recollida del kit per a l’automostra, els participants poden fer-se-la al punt de recollida comptant amb l’assesorament d’un professional de l’atenció primària, o bé endur-se-la a casa i seguir les instruccions per després lliurar-la al mateix punt. Els resultats es podran consultar entre 48 i 72 hores després a l’espai personal de La Meva Salut.

La realització del cribratge arriba dues setmanes després del brot detectat a la residència Can Comelles, que ha afectat 27 usuaris i 5 professionals. Tots es troben en bon estat de salut i estan en aïllament a l’espera de sotmetre’s a noves PCR aquest dilluns i dimarts.

Fotografia: Un treballador preparant el lot d’automostres de PCR [Salut]

Print Friendly, PDF & Email