Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
Sant Andreu - La Bustia - hotel bristol

Salut obrirà l’hotel medicalitzat Bristol de Sant Andreu

Per 17 d'abril de 2020 a les 7:00 0 1134 Visites

Fem Sant Andreu aplaudeix la decisió de la Generalitat i manifesta que “no calia cap escenificació ni declaració oportunista”

El departament de Salut obrirà l’hotel medicalitzat al Bristol de Sant Andreu. Segons ha pogut saber La Bústia serà de manera immediata i El Periódico publica que podria obrir la setmana vinent.

Després d’un estira-i-arronsa entre el Govern i l’Ajuntament, Salut autoritza l’obertura de l’hotel salut “com a conseqüència de les necessitats clíniques del sistema de salut de la regió metropolitana sud, que inclou la ciutat”, assegura el grup municipal de Fem Sant Andreu.

En els darrers dies, l’executiu d’Enric Llorca ha posat a disposició de Salut l’Hotel Bristol per atendre els pacients lleus de coronavirus. Fins i tot, el consistori va aprovar, dimecres, una declaració institucional reclamant a la Generalitat la posada en marxa de l’hotel medicalitzat.

L’únic grup municipal que va oposar-se a la declaració institucional va ser Fem Sant Andreu. En una piulada a Twitter, Fem Sant Andreu assegura que “la posició de la Generalitat reforça la postura de Fem Sant Andreu en el debat al plenari, que argumentava que l’hotel s’obrirà” i subratlla que “no calia cap escenificació ni declaració oportunista”.

En un comunicat, Fem Sant Andreu assegura que “Salut ha planificat l’obertura de l’Hotel medicalitzat Bristol només en cas de ser necessari i si l’Hotel Ciutat de Martorell estigués en una alta ocupació”. Segons dades de la mateixa formació, actualment aquest hotel de Martorell té 52 llits disponibles i té un 42,2% d’ocupació

També ha volgut manifestar que qui va posar a disposició de les places hoteleres a Salut no va ser l’ajuntament sinó “el grup Catalonia Hotels & Resorts”. Així, critica la gestió feta per l’alcalde Llorca durant el coronavirus de portar “iniciatives unilaterals sense cap mena de coordinació amb Salut que no aporten res més que la voluntat de mèrits personals i de propaganda partidista, i donen més neguit i alarmisme a la població”.

A tota aquesta polèmica s’hi suma la negativa del Govern de no allotjar persones contagiades en l’hospital de campanya. Una decisió que es troba als jutjats fruit d’una denúncia feta a Martorell.

Fotografia: L’hotel medicalitzat Bristol allotjarà persones contagiades per coronavirus [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: