• Divendres, 19 abril 2024
La Bústia - Sandra Corcuera campiona del món - Olesa

Sandra Corcuera, campiona del Món de retroruning per setena vegada

Per 17 de juliol de 2018 a les 7:00 0 924 Visites

L’atleta olesana Sandra Corcuera ha tornat a conquerir un altre campionat del Món de retroruning (córrer enrere). Ha fet uns grans resultat: dos ors, en els 10.000 i els 5.000 metres, i una plata en els 3.000 metres en el 7è campionat del Món que s’ha disputat aquest cap de setmana a la ciutat italiana de Bologna. D’aquesta manera, la representant catalana suma un total de 7 ors en 4 cites mundialistes.

L’olesana va disputar el divendres, 13 de juliol, els 10.000 metres amb la intenció de revalidar el títol que ja va aconseguir a Alemanya. La cursa va estar marcada per la forta calor, que va arribar als 37º a l’ombra i va produir diversos abandonaments i l’increment de la dificultat de la prova.

Corcuera va fer una gran sortida amb un grup d’atletes d’Alemanya i Polònia, però a la segona corba una empenta involuntària d’un atleta del grup va fer que topés contra les tanques i va caure. Malgrat això, l’olesana es va sobreposar i es va aixecar de seguida, tot i que va perdre uns 50 metres respecte al cap de la cursa. El cop li va provocar una cuixera evident, però a mesura que anaven passant les voltes, es va anar recuperant i va guanyar posicions fins que a l’equador de la prova va avançar a la cap de la cursa, la polonesa Baq. A partir d’aquest moment, Corcuera va augmentar la distància sota un sol de justícia fins a l’arribada a la meta com a campiona del Món.

La corredora va comentar que estava contenta per acabar primera, però enfadada perquè li feien mal les lumbars i el canell del cop, i no sabia si estaria recuperada per la resta de les curses. A la tarda del mateix divendres, sota una calor sufocant en la cursa dels 3.000 metres, l’atleta va mostrar durant tota la cursa una cuixera evident que, amb una sortida dolenta, va impedir que estigués en els seus ritmes i va acabar amb una medalla de plata. L’or va ser per la italiana Purlasen que va mantenir en tot moment 5-10 metres de distància respecte de l’olesana.

Finalment, el dissabte dia 14 al matí es va disputar els 5.000 metres. Amb una temperatura més benèvola i amb una clara millora de les seves molèsties, Corcuera va fer una gran sortida, augmentant la distància progressivament sobre les seves rivals de Puerto Rico i Alemanya, i així aconseguir una victòria més fàcil de l’esperat a priori.

Tot i que l’heptacampiona tenia pensat disputar la Mitja Marató, les molèsties, més el desgast de les curses anteriors, la van fer desistir. Corcuera ha explicat que està molt feliç per aquests dos nous Campionats del Món, i que ara toca descansar i desconnectar. També ha volgut agrair als seus milers de seguidors a les Xarxes Socials, Twitter i Instagram (@Retrorunning_), pel suport rebut aquests dies, i especialment, el de l’exjugador del Barça, Julio Salinas, el pilot de motos Efrén Vázquez, així com d’altres esportistes, periodistes, artistes, actors o cantants, que li han felicitat per aquests dos nous títols. També ha tingut un record pels seus Sponsors: Vincolores, InfiSport, FasterWear, Wiemspro, Doppio Slavo, Skechers, Slastik Sun i TomTom. I ha enviat una forta abraçada a la delegació cubana, encapçalada per l’atleta Wilfredo Díaz, amb els que la uneix una forta amistat.

Un gran tancament de temporada per l’olesana que a més d’aquests 2 Campionats del Món, que sumant els 5 anteriors fa un total de 7 ors en 4 campionats; també ha sumat 1 Campionat d’Itàlia, té 2; i ha millorat totes les seves marques dels 100 als 10.000 metres, de les que destaquen, els 57 minuts i 51 segons en 10.000 metres; els 27 minuts i 18 segons en 5.000 metres; i els 16 minuts i 13 segons en 3.000 metres.