Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia unitats canines Sant Andreu

Sant Andreu acull les jornades de les unitats canines de policies d’Espanya

Per 30 de gener de 2024 a les 12:00 0 321 Visites

Un centenar d’agents està participant en la formació, que se centra en la detecció d’estupefaents, intervenció a la via pública i primers auxilis amb uns cents gossos

Sant Andreu està acollint aquesta setmana les jornades de les unitats canines de les policies. Estan participant un centenar d’agents de diferents cossos policials, com ara policies locals d’arreu d’Espanya, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i la Policia Federal de Bèlgica.

La formació se centra en la detecció d’estupefaents, intervenció a la via pública i, per primera vegada, primers auxilis en gossos. Fins dimecres, els agents fan la formació als carrers de Sant Andreu i al centre comercial Atrium. Dijous i divendres es faran diverses ponències.

L’alcalde de Sant Andreu, Marc Giribet, ha dit que “per l’Ajuntament i la ciutat és un orgull que el curs es faci aquí, ja que la nostra Unitat Canina és referent, per això l’acollim i ens omple de satisfacció”.

Giribet també ha explicat que “són tres dies de diferents proves teòriques i de pràctica a la via pública. És un orgull tenir més de 100 policies i gossos a la nostra ciutat formant-se i compartint experiències”.

Per la seva banda, Javi Gómez, responsable de la Unitat Canina de Sant Andreu, coorganitzadora de l’acte, ha comentat que en aquest curs “els guies i els gossos K9 aprendran a fer la detecció de persones en moviment i estàtic en locals, mentre que els policies de seguretat ciutadana aprendran a fer progressions dins d’un immoble”.

Gómez ha destacat que aquests cursos “serveixen per millorar les metòdiques de treball, que els policies tinguin més tècniques i que els gossos evolucionin juntament amb els guies per fer la detecció a la via pública”.

 

Fotografies i vídeo: Jornades de les unitats canines a Sant Andreu [Aj Sant Andreu / Aj Martorell]

Print Friendly, PDF & Email