Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia ple pressupost Sant Andreu

Sant Andreu aprova el pressupost més elevat de la seva història i el destina a les necessitats socials

Per 30 de desembre de 2020 a les 17:00 0 547 Visites

Ascendeix a 28,1 milions d’euros i és fruit de la suma de les aportacions dels diferents grups municipals

L’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat un pressupost de 28,1 milions d’euros per a l’any 2021, que representa un increment del 7,22% respecte l’any passat. L’objectiu principal és cobrir les necessitats socials i de reactivació de l’economia, dos dels efectes majors de la pandèmia.

Concretament, el 31% dels comptes es destina a donar suport a la ciutadania. Destaca el reforç del servei d’atenció domiciliària i de teleassistència, els ajuts energètics a les famílies més desafavorides i el pagament del lloguer de persones vulnerables.

Posant l’èmfasi a la reactivació de l’economia local, l’objectiu és continuar donant resposta a les conseqüències de la covid-19, com en el comerç local o la restauració. A més d’ajuts a autònoms i empresaris, se subvencionarà la contractació de treballadors a l’atur i plans d’ocupació.

L’Ajuntament destina 3 milions d’euros al capítol d’inversions. Destaquen les millores del barri de Can Prats, la remodelació de l’antiga casa de les Monges, la renovació dels parcs infantils o l’ampliació de la piscina d’estiu.

L’alcalde Enric Llorca ha explicat que són “els pressupostos més elevats de la història de Sant Andreu” i s’ha mostrat satisfet perquè “han comptat amb la participació de tots els partits polítics, una mostra més que ens podem posar d’acord quan l’objectiu és el benestar dels ciutadans”.

A través d’una nota, el PSC ha explicat que s’ha configurat un pressupost “que posa l’accent a l’atenció a les persones”. Per això, es reserven “2,6 milions d’euros per serveis socials, la xifra més alta de la història” i també dediquen “gairebé 4 milions d’euros a invertir en la ciutat per millorar la qualitat de vida de les persones”. Segons els socialistes, el pressupost “dona resposta a tots els àmbits d’actuació del municipi: territorial, urbanístic, social, igualitari, esportiu i cultural”.

Fem Sant Andreu ha emès un comunicat on explica que ha votat a favor “per la ciutadania i el seu contingut marcadament social, per la reducció de les retribucions dels càrrecs polítics i perquè en aquests moments difícils, cal responsabilitat, política útil, diàleg i sobretot l’acord, per no deixar a cap ciutadà enrere”.

En un comunicat de Cs, expliquen que la seva portaveu, Saray Cantero, està molt “satisfeta” amb l’aprovació d’uns pressupostos que “són els més importants de la història recent de Sant Andreu”. Asseguren que continuen amb el “pla de reactivació i social per pal·liar els efectes de la covid-19”.

Podemos, a través d’un document, ha presentat les seves propostes als pressupostos per al 2021 i ha destacat que cal que siguin “capaços de donar resposta urgent a les necessitats de Sant Andreu, enfortint els serveis públics i incrementant la participació de la ciutadania i de les entitats”.

Els comptes s’han aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques representades al ple.

El Ple es pot veure en aquest enllaç.

Fotografia: El pressupost per al 2021 s’ha aprovat en un ple celebrat telemàticament [YouTube Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: