Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia Ajuntaments Democratics Sant Andreu 2

Sant Andreu commemora els 45 anys d’Ajuntaments Democràtics

Per 6 de juny de 2024 a les 18:00 0 172 Visites

L’acte ha reunit, per primera vegada, els cinc alcaldes del consistori en aquesta etapa

L’Ajuntament de Sant Andreu ha commemorat els 45 anys d’Ajuntaments Democràtics amb un acte institucional al Teatre Núria Espert aquest dilluns 3 de juny. Ha comptat amb la presència d’exalcaldes, a més de regidors i exregidors del consistori i del conseller de Recerca i Universitats del Govern, Joaquim Nadal.

D’aquesta manera, per primera vegada s’han reunit els cinc alcaldes de l’Ajuntament de Sant Andreu del període democràtic: Manuel Salmerón Salas (PSC, 1979-1984), Juan Antonio Sánchez Vicente (PSC, 1984-1995), Enric Llorca i Ibáñez (PSC, 1995-2021), Ana Alba (PSC, 2021-2023) i Marc Giribet (ERC, 2023-actualitat).

A través d’un vídeo de 10 minuts que ha comptat amb la participació de tots cinc, els assistents han pogut conèixer els projectes que ha dut a terme cadascun d’ells al capdavant del consistori de Sant Andreu. A més, Giribet ha parlat sobre quin era el camí cap al Sant Andreu del Segle XXI.

Nadal, en una conversa amb Giribet, han parlat sobre les diferències dels ajuntaments entre l’any 1979 i el 2023. En la seva intervenció, Nadal ha destacat que “és imprescindible mirar aquest passat de 45 anys d’Ajuntaments democràtics per construir un futur sòlid als municipis de Catalunya. Passat, present i futur units indestriablement”.

També ha estat present Eduard Rivas, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde d’Esparreguera. Juntament amb Jaume Oliveras, vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde del Masnou, han parlat de la política municipal.

Elisenda Roca ha estat l’encarregada de conduir l’acte, que ha comptat amb la intervenció d’Andreu el Barquer per presentar la reedició del còmic de la història de Sant Andreu i explicar alguna anècdota de la història del municipi.

Fotografies: Acte institucional dels 45 anys d’Ajuntaments Democràtics de Sant Andreu [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: