Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
la bustia - sant andreu

Sant Andreu aprova un pressupost de 25,1 M€ per al 2019

Per 10 de desembre de 2018 a les 7:00 0 825 Visites

L’equip de govern destina 2,9 M€ a Serveis Socials

Per SIESPOT el pressupost queda curt en matèria social

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat el pressupost per l’any vinent que ascendeix a 25,1 M€, el que representa un increment de 1’4% respecte el de l’any passat. De la xifra total, 2,4 M€ són de SAB Urbà, l’empresa municipal que gestiona diversos serveis a la ciutat, com ara els relacionats amb els esports o l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Dels 22,7 M€ del pressupost, 2,9 M€ es destinaran a Serveis Socials i que serviran, entre d’altres coses, per incrementar els serveis d’atenció domiciliària, les beques de menjador o els ajuts a persones en situació de dependència.

L’Ajuntament de Sant Andreu també posarà en marxa un pla d’ocupació, amb un pressupost de 40.000 euros, adreçat a persones que tenen especials problemes d’inserció laboral, que gestionarà Serveis Socials.

En el capítol d’inversions es destinen 1′5 M€ per a renovar els parcs i els jocs infantils, per construir la passarel·la que comunicarà la zona del parc Central amb l’avinguda Constitució o el cobriment de les vies dels ferrocarrils a la zona de la plaça Onze de Setembre.

L’alcalde Enric Llorca, ha destacat que “el nostre objectiu és continuar fent una ciutat millor sense incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans, sense apujar els impostos”.

Segons el grup de SIESPOT, “aquests pressupostos es queden curts en matèria social i no acaben de donar solució als problemes dels serveis de la nostra ciutat. Com sempre preval despesa per façana i no per a les qüestions importants”.

Els comptes municipals s’han aprovat amb els vots a favor del PSC, PP i C’s i el vot en contra de SIESPOT, ERC, ICV, PDeCAT i la regidora No adscrita. La Bústia ha convidat a tots els grups a l’oposició a donar la seva opinió.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: