Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia ple ordenances Sant Andreu

Sant Andreu incrementa l’IBI i l’IAE en les ordenances fiscals per al 2022

Per 7 de novembre de 2021 a les 12:00 0 520 Visites

L’Ajuntament preveu bonificacions per la instal·lació o promoció d’energies renovables i de sostenibilitat

L’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat en el Ple d’octubre les ordenances fiscals per al 2022, que inclouen l’actualització dels impostos, les taxes i els preus públics per sota de l’increment previst de l’IPC.

Pel que fa a l’Impost de Béns Immobles (IBI), en el cas de les famílies s’incrementarà en un 3,6% i en el de les empreses augmentarà un 10%. La taxa d’escombraries puja un 4%.

L’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) augmentarà en un 9,3% per a les empreses que facturen més d’un milió d’euros d’any. L’Ajuntament preveu bonificacions de fins al 30% del rebut de l’IAE per a les empreses que incrementin la seva plantilla de treballadors amb contracte indefinit. També es preveuen bonificacions per la instal·lació o promoció d’energies renovables i de sostenibilitat.

Per últim, una altra mesura destacada és l’increment de més del doble del rebut, arribant als 300 euros, per ocupació de via pública dels caixers automàtics.

L’alcaldessa Ana Alba ha destacat que “conscients de la situació postcovid, l’objectiu ha estat no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans”, però alhora “mantenir uns serveis de qualitat”. A més, ha instat a les administracions supramunicipals a “assumir les seves responsabilitats”.

Les ordenances fiscals han estat aprovades amb els vots a favor del govern (PSC i Cs) i els vots en contra de Fem Sant Andreu i Podem.

El ple es pot veure a través d’aquest enllaç.

Fotografia: Ple de Sant Andreu s’ha celebrat el dijous 28 d’octubre [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: