Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024

Sant Esteve torna a engegar el projecte de l’edifici Fòrum 11 anys després

Per 9 d'octubre de 2020 a les 17:00 0 871 Visites

L’Ajuntament i la Diputació es reuneixen per pactar la seva posada en marxa

L’Ajuntament de Sant Esteve i la Diputació de Barcelona s’han reunit aquesta setmana per tractar la reactivació del projecte i posada en marxa de l’edifici Fòrum. Un projecte del qual es van iniciar les obres l’any 2007 i que està aturat des del 2009.

El complex havia d’incloure un centre cívic, la biblioteca i l’auditori amb dues plantes soterrani, planta baixa i altell. L’auditori havia de tenir una platea i amfiteatre, i un bar damunt de la plaça havia de completar tota la construcció. La crisi de 2008 va ser determinant per l’aturada de l’obra.

La idea des de l’equip de govern és desenvolupar-lo per fases, revisar els usos previstos per adaptar-lo a les necessitats actuals i ajustar el cost.

Un cop quedi definit el programa funcional amb els usos que tindrà l’equipament, s’obrirà la convocatòria d’un concurs d’idees d’arquitectura. Aquest concurs l’impulsarà i finançarà la Diputació a través d’un recurs tècnic del Catàleg de Serveis que va sol·licitar l’Ajuntament.

La previsió és que el procediment comenci en els pròxims mesos i tingui una durada aproximada d’1 any. La posada en marxa de l’edifici, per la seva complexitat, requereix d’un avantprojecte que sortirà de la proposta guanyadora del concurs. El següent pas serà l’adjudicació de la redacció del projecte d’execució i de la direcció de l’obra.

L’Ajuntament treballa des de la premissa de millorar la viabilitat econòmica de la seva construcció i contempla la seva execució per fases. En la primera, es preveu construir la primera planta destinada a la biblioteca, una planta de l’aparcament soterrat, l’habilitació d’una passera a la coberta i la urbanització parcial de l’entorn.

En una segona fase, la previsió és la posada en marxa de la planta baixa, destinada a usos culturals i juvenils, així com l’acabament de la urbanització de l’entorn.

Fotografia principal: Estat actual de l’estructura central de l’edifici Fòrum, aturat des de l’any 2009 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: