Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia noves mesures

S’aprova un nou estat d’alarma i entra en vigor el toc de queda nocturn

Per 26 d'octubre de 2020 a les 7:00 0 1293 Visites

La restricció de la mobilitat de 22 a 6h és la mesura més destacada del nou decret

Aquest diumenge, el govern de la Generalitat ha anunciat que el confinament nocturn entra en vigor després de l’aprovació de les mesures de l’estat d’alarma en el Butlletí Oficial de l’estat. De la mateixa manera, en el Procicat han quedat detallades les excepcions que hi ha a Catalunya.

La mesura més destacada és que la circulació i els desplaçaments resten prohibits entre les 22 i les 6h. Únicament es podrà sortir per l’assistència d’urgència o de farmàcia, per anar i tornar de treball, per fer cura de persones grans, menors d’edat, dependents o vulnerables per motius inajornables i per retornar al lloc de residència habitual en cas de viatge. D’altra banda, es permet passejar el gos de les 4 a les 6h del matí.

Les excepcions inclouen les activitats culturals, que es podran allargar fins les 22h i els assistents podran tornar a casa seva entre les 22 i les 23h.

En canvi, els serveis, el comerç minorista, la restauració, les activitats esportives i recreatives i els espais públics hauran de tancar a les 21h. Pel que fa a la restauració, els serveis a domicili es podran fer fins les 22h.

L’objectiu de la mesura és restringir la mobilitat de les persones, evitar contactes socials i, d’aquesta manera, aturar la propagació de la covid-19. L’entrada en vigor del toc de queda suposa sancions per a les persones que no el compleixin.

El conseller d’interior, Miquel Sàmper, ha assegurat en roda de premsa que la “situació actual i l’escenari que es dibuixa són crítics. Amb les mesures pretenem que amb l’experiència de la primera onada i l’experiència d’altres països siguem capaços d’encarar aquesta segona onada d’una altra manera”.

El decret té una durada de 15 dies, però la previsió del govern és prorrogar-lo durant sis mesos, fins al 9 de maig. L’aprovació de l’estat d’alarma estableix que les seves autoritats delegades siguin els presidents de les Comunitats Autònomes i l’òrgan de direcció sigui el Consell Interterritorial de Sanitat.

Aquestes mesures se sumen a les ja establertes anteriorment. En aquest enllaç es poden consultar totes les vigents a data d’avui.

Fotografia: Noves mesures per aturar la propagació de la covid-19 [Aj Martorell]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: