Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia Factoria Seat a Martorell

Seat aposta per una formació en Indústria 4.0

Per 3 d'agost de 2020 a les 7:00 0 950 Visites

Els treballadors adquiriran competències per afrontar els nous reptes tecnològics

La companyia automobilística Seat ha iniciat la formació Industria 4.0 Academy per als seus empleats de la línia de producció. L’objectiu del programa és capacitar-los en competències de nivell universitàries que seran necessàries per a treballar a la fàbrica del futur.

La formació en smart factory consta de cinc mòduls: Digital Factories, Manufacturing Technologies, Electric Mobility, Industrial Organization i Soft Skills. Cadascun d’ells es desenvolupa durant tres mesos, amb una mitjana de 8 hores setmanals i fora de l’horari laboral.

Els treballadors aprendran a afrontar els nous reptes tecnològics als seus llocs de treball en el futur, mitjançant la seva transformació i capacitació digital. Si superen amb èxit el programa, obtindran un certificat d’extensió universitària.

En un programa pilot ja han pres part una vuitantena de treballadors. Tots els que hi participen es van presentar de manera voluntària i van ser seleccionats dels 300 aspirants que en les primeres tres hores van mostrar interès en la iniciativa.

Laura Carnisser, responsable de Formació ha assegurat que vivim en un entorn de constant canvi i “a Seat fa anys que treballem per preparar als nostres treballadors per al futur. Aquest projecte impacta en la capacitació de les persones que treballen en el procés productiu, que està canviant fortament, i encara ho farà més”.

L’any 2019, Seat va invertir 23 milions d’euros en formació -una mitjana de 1.526 euros per treballador- i va impartir gairebé 355.000 hores lectives.

Fotografia: Factoria de Seat a Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: