Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia intercanvi joguines escoles Martorell 1

Set escoles de Martorell participen en un intercanvi de joguines

Per 30 d'abril de 2024 a les 7:00 0 161 Visites

L’objectiu de l’activitat era conscienciar sobre la necessitat de reduir els residus

Uns 300 alumnes de 7 escoles de Martorell han participat en el primer mercat d’intercanvi de joguines organitzat per l’Ajuntament del municipi amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. S’ha instal·lat el divendres 26 a la Nau 1 del recinte firal de Ca n’Oliveres.

Una trentena d’alumnes de 3r d’ESO de l’IES Joan Oró, que s’han format sobre la problemàtica dels residus i la necessitat de reduir i prevenir la seva generació, han participat en l’organització del mercat. S’hi han sumat alumnes de 4t i 5è de primària de les escoles Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Juan Ramón Jiménez, José Echegaray, Vicente Aleixandre i La Mercè.

En el mercat s’ha fet intercanvi de material que els infants ja no utilitzen com llibres o contes, jocs i joguines, material escolar i esportiu, entre altres. L’objectiu era reutilitzar i donar una segona vida a aquests objectes.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Glòria Carrera, ha fet una valoració positiva de l’activitat: “Ha anat tot com ho teníem previst, els nens han respost de la millor manera, amb molt d’entusiasme i il·lusió, i els joves han estat treballant tota l’estona donant les instruccions necessàries als més petits. Aquest esdeveniment ha estat una primera prova-pilot, inspirat en el mercat d’intercanvi que organitzen a Vic, que ha donat molt bons resultats. Esperem que hi hagi més activitats d’aquest tipus i poder-les encaixar en les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, al novembre”.

Fotografies: Intercanvi de joguines a Martorell [Diputació de Barcelona]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat