Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia falco pelegri

S’identifiquen 8 parelles de falcó pelegrí al Parc Natural de Montserrat

Per 5 de juliol de 2020 a les 7:00 0 1060 Visites

També es localitza una parella d’àliga cuabarrada

El Parc Natural de Montserrat està recuperant un dels territoris propis del falcó pelegrí que l’any passat s’havia perdut. Així ho ha confirmat l’últim cens de seguiment de rapinyaires rupícoles, elaborat el mes de juny pel cos d’Agents Rurals, en col·laboració de personal del parc.

Aquest any, són 8 els territoris amb parelles d’aquesta espècie dins del parc natural, a diferència del 2019 que en van ser 7. Quant a l’envol de polls, De les 8 parelles identificades s’ha pogut verificar que 3 han tirat endavant un total de 6 polls.

Tot i les limitacions a conseqüència de la covid-19, que poden haver condicionat els resultats del seguiment, s’ha pogut confirmar la presència de l’espècie per tot el massís. Els municipis que formen part del parc natural són Collbató, El Bruc, Monistrol de Montserrat i Marganell.

D’altra banda, també s’ha localitzat una parella d’àliga cuabarrada, que no va arribar a fer posta. Pel que fa a l’aufrany, és el segon any consecutiu que no es detecta la seva presència al massís.

Fotografia: El falcó pelegrí recupera una antiga àrea de cria al Parc Natural de Montserrat [Gencat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Societat