Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Sostre Civic promocio Olesa

Sostre Cívic impulsa un nou projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa

Per 11 de juliol de 2021 a les 7:00 0 1206 Visites

Preveu habilitar 25 habitatges amb espais comunitaris en un edifici a mig construir

Sostre Cívic ha impulsat el primer projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Olesa. L’entitat habilitarà 25 habitatges amb espais comunitaris en un edifici a mig construir. Les inscripcions per incorporar noves persones al grup impulsor seran del 12 al 21 de juliol.

Els habitatges es preveuen dipositar en una finca privada a mig construir propietat d’un fons immobiliari i que disposa d’unes arres per la seva adquisició per part de la cooperativa i poder recuperar els habitatges de l’especulació per a usos socials. L’obra ja està començada, però es planteja realitzar un procés participatiu amb el grup impulsor per adaptar el projecte en la mesura del possible.

L’edifici es troba entre els carrers Pau Casals i Colom, en el nucli urbà d’Olesa a ple centre de l’Eixample nou, a uns 100 metres de la plaça Fleming i de l’estació del tren en sentit nord i a uns 250 metres del Parc municipal i de la seu de l’Ajuntament en sentit sud.

Sostre Cívic és una entitat pionera que impulsa l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, un model que promou la propietat col·lectiva i el dret d’ús dels habitatges per part de les persones sòcies de l’entitat. Actualment en formen part 1.000 persones de tota Catalunya.

Aquest dilluns 12 de juliol a les 18h Sostre Cívic ha convocat una xerrada informativa online per donar tots els detalls del projecte. Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. Dimarts 20 de juliol a les 17.30h també faran una xerrada presencial a la Sala de Cultura d’Olesa. En aquest cas també cal fer inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Aquí es pot consultar el projecte a Olesa.

Fotografia: Edifici que preveu ser un habitatge cooperatiu de cessió d’ús [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat