Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Llar intants Santa Maria Olesa

Tanca la llar d’infants de la parròquia d’Olesa

Per 11 de juny de 2019 a les 7:00 0 1660 Visites

La disminució persistent d’alumnes els darrers anys que ha passat de 120 a 20 ha provocat tancar definitivament el centre

La Llar d’Infants Santa Maria no obrirà el proper curs 2019-2020, perquè les dificultats econòmiques i la reducció de matrícula fan inviable el seu sosteniment, segons afirmen fonts del centre que pertany a la parròquia.

El projecte el van iniciar la congregació religiosa de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül l’any 1972, que el van portar endavant durant 18 anys. El 1990 per diversos motius, la Parròquia de Santa Maria de la població va assumir la titularitat de la Llar per donar continuïtat a aquest projecte de suport social.

En els darrers anys, s’ha produït una situació de disminució persistent en la xifra de matriculacions que es va iniciar l’any 2013, i que ha continuat durant els exercicis posteriors fins al moment present. Si l’any 2013 hi havia 120 infants matriculats de 0 a 3 anys, en el present curs escolar són 20. Per altra part, la situació de crisi econòmica d’aquests anys no ha estat aliena a la institució. Les quotes que les famílies paguen en aquesta Llar són molt més baixes que les d’altres centres, per la seva vocació social i de servei a les famílies més desafavorides.

Davant d’aquesta complexa situació de dificultat econòmica de la Llar, propietat de la Parròquia de Santa Maria, el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, de manera subsidiària, ha volgut donar-hi suport, tant en la gestió administrativa del centre com amb recursos econòmics.

Malgrat totes aquestes mesures, s’arriba a les acaballes del present curs escolar amb la impossibilitat de continuar mantenint obert el centre educatiu el curs vinent.

D’aquesta situació s’ha informat a les famílies dels infants matriculats i al personal contractat que treballa a la Llar, així com les administracions: el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament. La Parròquia assegura que vetlla en tot moment per l’escolarització dels infants i per la situació laboral de les treballadores afectades.

Olesa comptarà amb una llar d’infants menys el curs vinent: 2 municipals i 2 privades. La direcció de la Llar Santa Maria i els seus professionals fan una valoració positiva del servei educatiu dels infants i agraeixen la confiança dipositada en ells per part de les seves famílies, destaquen des de la Parròquia d’Olesa.

Foto: Llar d’Infants Santa Maria. Parròquia d’Olesa.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat