Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia presentacio Festa del Roser Martorell

Tradició, música, cultura i el Vimart a la Festa del Roser de Martorell

Per 26 de setembre de 2023 a les 7:00 0 576 Visites

Se celebra del 29 de setembre al 8 d’octubre que inclou una àmplia programació d’activitats amb la fira de vins, caves i gastronomia que torna a la plaça de l’Església

Martorell celebra del 29 de setembre al 8 d’octubre la tradicional Festa del Roser. L’Ajuntament ha presentat aquest dilluns la programació en un acte en el qual han intervingut l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura Sergi Corral i les regidores de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, i de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Soria.

Fonollosa ha recordat el passat vitivinícola a Martorell: “Era el moment en que els pagesos entraven el raïm a casa i el posaven als cups. Hi ha moltes cases del nucli antic que encara en tenen”.

Com cada any, s’han programat tallers, visites teatralitzades als museus, mostres de productes del comerç local i cultura popular, propostes de moda, fotografia, cinema i música per a tots els gustos i edats.

El pregó anirà a càrrec de David Carabén, músic i compositor del grup ‘Mishima’. Serà el dissabte 7 d’octubre a les 19.15h a la plaça de la Vila.

L’acte central de la festa serà el Vimart, la Fira de Vins de Martorell a la plaça de l’Església. En aquesta edició la convidada és la DO Tarragona. Se celebrarà el dissabte 7 d’octubre de 18 a 1h a la plaça de l’Església.

Corral ha destacat que enguany “tornem al Vimart de colze a colze, d’estar més apretats, de trobar-nos els uns als altres, i de recuperar aquest espai que és emblemàtic, únic i més atractiu que no pas fer-ho a l’aparcament del Vapor”.

A més, Cadenas ha dit que al Vimart d’aquest any “hi haurà més estands de restauració i també més seients”, i que el comerç local hi serà més representat”.

Altres actes destacats són l’11è Vi, Moda i Estilisme el dimecres 4 d’octubre, l’Espai Bombolles i Maridatges insospitats el dijous 5 i la Festa del Most i la trepitjada de raïm el dissabte 7.

També se celebrarà la XXVII Trobada d’Entitats el divendres 6 a El Progrés. Soria ha dit que es reconeixerà l’associacionisme, “un actiu molt important en la participació, integració, cohesió social i construcció de model de convivència”.

El Piromusical, el diumenge a les 21h a la plaça de les Cultures, tancarà la Festa del Roser d’enguany.

Aquí es pot consultar el programa complet de la Festa del Roser de Martorell.

Fotografia: Presentació de la programació de la Festa del Roser de Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Agenda, Cultura, Martorell