Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia recerca vei Martorell a Montserrat

Troben a Montserrat dos desapareguts els anys 2014 i 2021

Per 23 de maig de 2023 a les 12:00 0 1199 Visites

Han localitzat les restes d’un veí de Martorell i el cos d’un noi que es va perdre a Collbató

Localitzen el cos d’un noi desaparegut a Collbató

Els Mossos d’Esquadra han confirmat la troballa del cos sense vida d’un jove de 22 anys desaparegut el 6 de gener del 2021 a Collbató. El noi, que estava gaudint d’una festa en una casa, es va endinsar al bosc i no es va saber res més d’ell tot i les batudes de recerca que es van dur a terme.

A finals de 2021 un excursionista va localitzar un cadàver en estat avançat de descomposició en un punt de difícil accés de la muntanya de Montserrat. A causa del seu estat de deteriorament i la falta de documentació, no es va poder identificar la identitat.

Després de recuperar el cos amb helicòpter i la unitat de muntanya, els investigadors van agafar i analitzar mostres d’ADN i les van creuar amb el material genètic del suposat desaparegut, que viu a Colòmbia. Fa uns dos mesos van confirmar la identitat del jove.

 

Troben les restes d’un veí de Montserrat desaparegut a Montserrat

Prèviament a la troballa del cos del noi de Collbató, un excursionista d’Olesa va trobar una bota amb un mitjó i els ossos del peu també en un punt de difícil accés de Montserrat. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat els Mossos a La Bústia, es tracta del francès Damien Vigouroux, veí de Martorell de 31 anys en el moment de la desaparició.

Els fets es remunten al 5 d’octubre de 2014, quan Damien va desaparèixer a Montserrat. Durant dues setmanes els cossos de seguretat i els voluntaris es van centrar en la seva recerca, sense aconseguir localitzar-lo.

El 23 de febrer de 2022, l’excursionista olesà Francesc Pozo va trobar la bota i va avisar els Mossos, que van anar fins al lloc la mateixa tarda. Com ja s’estava fent fosc, van haver de plegar i pujar l’endemà. Més amunt van descobrir més ossos, restes dels pantalons, del cinturó i peces de roba. També hi havia una motxilla i al seu interior les claus d’un Seat Ibiza, les del seu pis, les de la casa de la seva exparella i monedes.

Tot i que totes les proves apuntaven que era ell, el cas no es va tancar fins que les proves ADN ho van confirmar.

Fotografia: Dispositiu de recerca de Damien Vigouroux l’any 2014 [Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Martorell, Successos