Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia Josep Maria Fabro

Últim adéu a Josep Maria Fabró, capellà de presons

Per 3 de gener de 2023 a les 12:00 0 1022 Visites

El Mossèn ha mort el 27 de desembre i és acomiadat aquest dimecres 4 de gener

El Mossèn Josep Maria Fabró, qui va tenir relació a diferents municipis de la zona, ha mort el 27 de desembre a l’edat de 77 anys. La missa funeral per acomiadar-lo se celebra aquest dimecres 4 de gener a les 17h a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau, al Prat de Llobregat. No hi haurà vetlla perquè ha donat el seu cos a la ciència.

Fabró va néixer el 28 d’agost de 1945 al Prat de Llobregat i ha dedicat gran part de la seva vida a l’acompanyament de reclusos. Ha estat veí de Santa Maria de Vilalba d’Abrera i president de l’Associació Social i Cristiana de Voluntaris de Presons.

Va ser format al Seminari de Barcelona i va ser ordenat sacerdot el 1969. Des de llavors va ser vicari al barri de Bellvitge durant una dècada, abans de ser traslladat a Viladecans i a diferents parròquies de Barcelona.

L’any 1991 va ser nomenat capellà del Centre Penitenciari Brians 1 i el 2007 de Brians 2, a Sant Esteve. Hi va estar fins que es va jubilar el 2020. Actualment, era rector de la parròquia de Santa Maria de Vilalba a Abrera.

A més, com a president de l’Associació Social Cristiana de Voluntaris de Presons va gestionar una casa a Martorell per ajudar a la reinserció de presos amb l’ajuda de Càritas i un equip de voluntaris. A través dels treballadors socials de Brians, arribaven les peticions per acollir persones que sortien de la presó i hi estaven allà uns 6 o 8 mesos amb l’objectiu de donar-los temps d’intentar refer la seva vida.

També va ser vicari de la parròquia de Crist Salvador entre 2005 i 2007 i membre de l’entitat martorellenca Persovuses, una associació per a la integració i reinserció de persones socialment vulnerables o en situació d’exclusió social.

Fotografia: Josep Maria Fabró [Aj Martorell]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: