Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024
La Bustia mural arola

Un mural dona la benvinguda al nucli antic d’Olesa

Per 14 de març de 2019 a les 12:00 0 1463 Visites

El pintor Carles Arola ha fet una al·legoria de diversos elements culturals del municipi

Un mural que representa una casa pairal amb diversos elements olesans és el resultat de dos mesos de treball del pintor Carles Arola (Barcelona, 1961). Ha estat un encàrrec fet per l’Ajuntament que ha transformat una façana grisa, a una pintura plena de vida en el carrer Anselm Clavé

L’autor va començar l’obra per la part alta a principis del mes de gener utilitzant la tècnica de ‘trampa als ulls‘, on l’efecte de tres dimensions el converteix en un espai realista. El temps de treball però va agafar un altre ritme a mesura que anava arribant a la vorera, quan tothom es podia dirigir a l’autor i li feien les seves aportacions de les vivències històriques.

En la façana pintada es poden veure dues balconades plenes de gent que simbolitzen una família de Miquelets d’una banda i de l’altra, uns participants de l’Esbart Olesà i músics de la Cobla Vila d’Olesa. A la part central uns capitells amb una noia i l’autor, pintant, immortalitzant la seva imatge, tal com ha fet en altres murals com el de Tarragona, un dels més populars. A la part baixa de la pintura es pot veure un fotògraf i una diligència que porta estiuejants cap a La Puda. Arola explica que el mural és un compendi d’imatges dels segles XVIII, XIX i XX.

La necessitat de pintar la façana era per donar continuïtat arquitectònica del nucli antic d’Olesa i va ser una petició de l’Ajuntament, sense cap altre condicionant. Arola creu que ha treballat amb molta llibertat i sense suggeriments previs de personatges.

Carles Arola fa molts anys que es dedica a aquest tipus d’art urbà, també a l’interior de recintes, esglésies o d’altres llocs públics. Preguntat per quin seria el mural que guarda millor record ha contestat que el d’Olesa. El fet de ser el darrer té molta influència, ja que en els últims mesos ha viscut molt intensament el treball que mica en mica va anar desenvolupant. La pintura que s’ha fet servir pel mural són òxids minerals que no es descoloreixen amb els agents externs i per tant no necessita manteniment.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat