Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia rebuda infants bielorussos Collbato

Una ajuda humanitària per a l’hospital de la zona més afectada per la radioactivitat de Txernòbil

Per 26 d'abril de 2021 a les 20:00 0 1409 Visites

El dia que es compleix 35 anys de l’accident nuclear, l’ONG Collbató per a la Solidaritat informa que s’ha comprat material per l’àrea de pediatria del centre sanitari de Korma, comarca on viuen els infants acollits

Com l’any passat no van poder venir els acollits per la pandèmia de la covid, la subvenció que rebem de l’Ajuntament de Collbató ha estat per la compra de material per l’hospital on viuen els infants que hem acollit cada estiu fins a l’any 2019.

Els nostres acollits vénen de la comarca de Korma, de la regió de Gomel a Bielorússia, una de les zones molt afectades per la radiació de Txernòbil. Seguint les recomanacions i directrius de l’Organització Mundial de la Salut i la Societat Bielorussa de Pediatria, el Programa de Sanejament per a nens bielorussos consisteix a apartar els menors, de manera temporal, de l’ambient contaminat per radioactivitat en què habitualment habiten.

S’han comprat pel departament de pediatria de l’hospital, una balança electrònica per pesar els nadons a lliteres mèdiques per les consultes, reciclador d’aire vectoritzat, canviador infantil, taules mèdiques i tovalloletes de desinfecció entre altres coses que necessitaven.

Metges de l’hospital ens han fet arribar un missatge d’agraïment i que amb aquests diners han pogut comprar un material que els feia molta falta. La població que afecta aquesta donació i que és la que dóna servei l’Hospital de Korma és de 15.456 habitants (a data 1 de gener de 2020).

El projecte ha estat possible gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Collbató i a la col·laboració de la Fundació Medicina&Chernobyl (la nostra contra part a Bielorússia) que ha realitzat tots els tràmits allà, al Departament d’Ajuda Humanitària del president de Bielorússia pel control que ha realitzat i el govern de la comarca de Korma que ha estat supervisant tota la compra.

Hem rebut una carta del Govern de Korma agraint l’ajuda rebuda de l’entitat catalana “Collbató per a la Solidaritat”. Com sempre estem a la vostra disposició per a més informació. No ens podem oblidar que això no hagués estat possible sense els socis i voluntaris que formen l’ONG. Gràcies a tots i totes que ho han fet possible. Gràcies per ajudar-nos a ajudar!

Josep Lluís Escriu

President de l’associació Collbató per a la Solidaritat

Aquí es pot consultar la notícia dels dos voluntaris que van viatjar a la zona més pobra i afectada per la radioactivitat de Txernòbil.

Algunes de les fotografies rebudes des de l’Hospital de Korma de compres realitzades a partir de l’ajuda de l’entitat, de març del 2021.

Fotografia principal: Acte de rebuda dels infants bielorussos que van estar a Collbató l’estiu del 2019, els últims que han estat acollits a la població [Collbató per a la Solidaritat]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Collbató, Societat