Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
Societat - La Bustia - Bombers

Una fuita de propà líquid en una benzinera i un incendi de matolls a Martorell en una tarda

Per 6 de juliol de 2019 a les 9:30 0 1004 Visites

Els Bombers van participar-hi fent comprovacions i de retén en un cas i apagant el foc en l’altre

Una fuita de propà líquid d’un dipòsit subterrani de la benzinera situada al Congost de Martorell, va obligar aquest divendres a desplaçar quatre dotacions de Bombers de la Generalitat fins al quilòmetre 585,5 de l’N-II.

Després de perimetrar la zona i verificar que no hi havia perill, els bombers van fer de retén mentre es feia el transvasament del propà líquid a un camió cisterna. Els fets van passar a primera hora de la tarda i, un cop resolta la incidència, el servei a la benzinera s’ha normalitzat.

Un incendi de vegetació

Poc després, la mateixa tarda, s’ha declarat un petit foc al costat del riu Anoia. Del total de 29 incendis de vegetació registrats a Catalunya aquest divendres, un ha estat a Martorell entre el riu Anoia i el camí del Molí Fariner.

El foc ha cremat matolls i ha estat sufocat ràpidament amb la intervenció dels Bombers i la col·laboració de l’ADF de Martorell.

Durant els dies de risc d’incendi forestal, cal recordar que els equips voluntaris de les ADFs fan tasques de vigilància coordinades amb els Bombers i el Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal (SFADF).

L’entitat de Martorell ho fa per “optimitzar al màxim els recursos que queden a la zona” i ressalta que “amb aquestes condicions cal extremar al màxim les precaucions per evitar ensurts”.

La Generalitat i la Diputació tenen activitat el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals. En el cas de la província de Barcelona, cobreix les 500.000 ha de boscos.

Foto principal: Bombers.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Successos