Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
labustia llumilliberta montserrat

Una nit de llum i llibertat del Xavier, la Cristina i el Carles a Montserrat

Per 10 d'octubre de 2019 a les 7:00 0 1189 Visites

La parella d’esparreguerins van passar la nit del 30 de setembre a l’1 d’octubre al damunt de la Miranda dels Ossos ben il·luminats

La nit de Llum i Llibertat organitzada per l’ANC va portar a dos esparreguerins a dalt de l’agulla de la Miranda dels Ossos de 180 metres d’alçada orientada al nord i de grau 7a+. La parella entre el Xavier Martí i la Cristina Buil, acompanyats de Carles Belmonte, veí d’un poble del Maresme. A les cinc de la tarda van arribar a Can Massana i després del control van començar a escalar el pic arribant a dalt a les 19.15h, carregats amb el farell i les bateries, uns 8 kg de pes aproximadament.

Un cop assentats a la punta, una base d’uns 8,5 metres de diàmetre, van posar nous punts per assegurar-se per dormir. En l’horitzó d’uns 1.000 m tenien altres escaladors com ells a altres a gulles que cridant una mica es comunicaven, mentre les instruccions de l’activitat les rebien a través del telèfon i l’aplicació Telegram.

Segons Xavier Martí, “era una vivència que no ens podíem perdre. Va ser molt emocionant i ho vam fer perquè som uns somiatruites”, referint-se a ell i la seva companya, ambdós amb una llarga experiència en els esports de muntanya.

La nit va ser agradable amb uns 15 graus de temperatura. També van gaudir de l’efecte Broken, la vista dels pics i les persones perfilades amb els colors de l’arc iris mentre els va visitar la boira, la qual els va deixar ben xops.

Van dormir amb els sacs sobre pedra picada, amb les esquenes ben curtides i de clatell al farell, ja que era molt lluminós. A tres quarts de vuit del matí van baixar de l’agulla, van passar de nou pel control de Can Massana on els van convidar a esmorzar. Tot seguit van traslladar-se fins a Esparreguera per tornar a treballar… com un dia qualsevol.

Fotografia: Els tres escaladors al damunt del pic davant del farell [Xavier i Cristina]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Comarca, Esparreguera, Societat