Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia Mireia Marc i Maribel La Puntual TV3 Olesa i Esparreguera

Una olesana i un esparreguerí passen a la fase final de ‘La Puntual’ de TV3

Per 20 de setembre de 2023 a les 18:00 0 1292 Visites

Mireia Martín i Marc Carcasona superen els càstings del programa, Maribel Balagué es queda a les portes, i Àlecs Guixà fa una aparició

L’olesana Mireia Martín i l’esparreguerí Marc Carcasona han passat a la fase final del programa de TV3 ‘La Puntual’, que busca els millors actors amateurs de Catalunya. En els dos primers episodis han superat els càstings i han passat a l’anomenat laboratori de Món Sant Benet, la final amb 44 concursants. Maribel Balagué, d’Esparreguera, s’ha quedat a les portes.

L’espai dirigit per l’actor i director teatral Àngel Llàcer té el format de ‘El Llop’ de l’any passat on es van poder veure dos esparreguerins i un olesà. Un jurat va valorant els aspirants que formaran part d’una companyia professional de teatre. Al final només quedaran 11 actors que representaran ‘L’auca del senyor Esteve” de Santiago Rusiñol. Posteriorment, faran una gira de l’obra per Catalunya.

 

Mireia Martín

L’olesana Mireia Martín té 43 anys i des de fa un any estudia el Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral a l’institut El Castell d’Esparreguera. “Estic molt contenta i és un somni” participar en el programa, explica a La Bústia.

Des de fa 5 anys que és monologuista amb el nom artístic de ‘La Crazy‘. Activa a Instagram (@lacrazymireia), li van tancar un compte anterior, tal com van comentar en el programa per ser “marrana però culta“. Precisament aquest és el títol del seu espectacle, d’humor picant, que critica “les etiquetes que es posa a les persones”.

La còmica d’Olesa, abans de fer un canvi a la seva vida, va treballar més de 20 anys en el món de l’hostaleria i del turisme i parla 7 idiomes. Ara vol fer un pas més, i es vol dedicar professionalment al món de la interpretació perquès “és la meva vocació i vull complir un somni”. Els seus referents són Mary Santpere i Núria Feliu. Els últims anys, la Mireia ha participat en altres programes de ràdio i televisió, entre altres, llegint poemes a Versió RAC1 o a l’APM de TV3.

 

Marc Carcasona

L’esparreguerí Marc Carcasona té 21 anys i estudia l’últim curs superior d’art dramàtic a l’escola Eòlia de Barcelona. És professor de teatre per a nens, i els caps de setmana treballa de cuiner a la Vinya Nova. A Esparreguera va estudiar el batxillerat d’arts escèniques i, anteriorment, a l’Escola el Puig. És un membre molt actiu de teatre, especialment sortint a La Passió i Laltre Col·lectiu, i ha dirigit ja una obra. També està becat a les Beques Lola Lizaran que donen suport els artistes locals.

“Em vaig presentar perquè la meva mare m’hi va insistir moltíssim. La primera edició ja m’ho va dir, però li vaig dir que no. A la segona ja no m’hi he pogut escapar”, explica a La Bústia. “És una de les experiències més fortes de la meva vida: el càsting més dur, he après moltíssim i he conegut gent meravellosa i impressionant que compartim la mateixa vocació, el teatre. Em sento un privilegiat i molt orgullós d’haver viscut aquesta experiència”, afegeix.

El noi d’Esparreguera té de referents i ha après al seu poble amb Joan Castells, Dolors Canals, a La Passió, i amb les Beques Lola Lizaran. El Marc diu que “he tingut la sort de viure en aquest poble on la vida teatral de vegades es podria comparar amb grans ciutats i estic esprement al 100% aquesta oportunitat”.

 

Maribel Balagué

L’esparreguerina Maribel Balagué té 59 anys i és professora d’anglès a l’Escola Lleó XIII de Barcelona i a La Masia del Barça. Ha sortit a La Passió com a Mare de Déu durant 10 anys. També ha col·laborat amb el Patronat Parroquial, ha fet d’actriu i ara és directora d’una obra que s’estrenarà el primer trimestre de l’any vinent.

La Maribel explica que s’ha presentat “animada per l’Àlecs Guixà, que em va dir: és el teu torn, és una experiència que has de viure”. De fet, al programa va sortir Guixà, el millor Manelic de l’any passat, que va revelar que va ser ella qui li va dir que es presentés a l’anterior edició.

L’aspirant d’Esparreguera va passar la primera fase però no al laboratori. Quant a l’experiència, l’esparreguerina explica que “no havia fet cap càsting fins al moment, és molt intens i el vam compartir amb gent que no ens coneixíem de res, i de cop i volta vam ser com una família. Vam anar a jugar independent del resultat“.

 

Més de 1.300 participants

Al programa es van presentar més de 1.300 participants, a la fase 1 han fet el càsting 300 persones i a la fase 2, poc més de 60 aspirants. Finalment, a la final del laboratori n’han passat 44, dels quals només poden quedar 11 persones que es convertiran en els actors de la companyia i de l’obra.

L’any passat es van poder veure les interpretacions dels esparreguerins Àlecs Guixà i Jaume Navarro, que van estar al laboratori, i l’olesà Didac Salabert.

La producció consta de vuit capítols que s’emeten setmanalment els dimecres a la nit. És una producció de 3Cat amb la col·laboració de Turruà Llàcer, SL.

 

Aquí es pot veure ‘La Puntual’.

 

Fotografies: Moments dels dos primers episodis de La Puntual [TV3]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: