Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia plataforma contra projecte A2 (2)

Una plataforma ciutadana es mobilitza contra el projecte de l’A2

Per 18 de maig de 2022 a les 15:35 0 1240 Visites

Expliquen les al·legacions al projecte i aquest cap de setmana hi ha previstes taules rodones i una manifestació

Veïns de Collbató, Hostalets de Pierola i El Bruc s’han coordinat per llançar una campanya contra del projecte de l’A2 al seu pas per aquests tres municipis. Ho han fet a través de les associacions de veïns i entitats que defensen el territori i el medi ambient.

El projecte es troba actualment en procés d’al·legacions i les dates límit per presentar-ne són aquest dijous 19 de maig en el cas de Castellolí i Esparreguera, el 23 de maig a Collbató i el 24 de maig a El Bruc i Els Hostalets de Pierola. Es poden presentar presencialment als ajuntaments o a qualsevol administració pública i de forma telemàtica amb el DNI electrònic.

Grups de veïns preocupats pel projecte i el seu impacte han creat la plataforma ‘No al projecte de l’A2, salvem el nostre entorn!’. Hi formen part l’AV por el cambio de Serra Alta, l’AV del Casc Antic i Pujolet de Collbató, la plataforma Salvem El Bruc i veïns de Can Dalmases de Collbató. Compten amb el suport d’altres associacions veïnals i entitats.

Tots ells s’han coordinat per llançar la campanya amb díptics informatius, samarretes, adhesius i fulls d’actuació. També han fet un estudi sobre com afectaria el projecte presentat als trams des de El Bruc fins a Esparreguera.

A través d’una nota han explicat que “només en arbres suposaria la destrucció de 60.045 m2 d’oliveres autòctones, 20.382 m2 d’ametllers, 2.008 m2 de fruiters, 228.589 m2 de pinar i 6.042 m2 d’arbres de ribera”.

També destaquen que l’aparcament de gran capacitat per a camions que està previst instal·lar al nord d’Esparreguera es trobaria just al límit d’un espai protegit que forma part de la Xarxa Natura 2.000. En el cas del tram a El Bruc, la variant passa per un espai natural protegit com ho és la zona de Roques Blanques.

Pel que fa al tram de Collbató, passaria per la part alta de la urbanització Can Dalmases i molt a prop de les urbanitzacions de Serra Alta i Can Fosalba del municipi Els Hostalets de Pierola, passant per tota la Serra de Can Dolcet on actualment hi ha una pista rural no asfaltada que s’utilitza diàriament per fer senderisme i oci.

La plataforma ha organitzat taules informatives als diferents municipis aquest dissabte 21 de maig. A més, el diumenge dia 22 hi haurà una manifestació i caminada popular pels camins i acabarà a Collbató.

Collbató refusa l’ampliació de l’A2 i Esparreguera i Olesa presentaran al·legacions.

El govern espanyol adequarà l’A2 entre Igualada i Martorell.

Fotografies: Taules informatives sobre la campanya en contra del projecte de l’A2 [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: