Dimecres, 29 maig 2024
  • Dimecres, 29 maig 2024
La Bustia presentacio Victor de Leon i participants ERC Martorell

Víctor de León: “volem que Martorell treballi per la justícia social i per la independència”

Per 14 de març de 2019 a les 19:00 0 1177 Visites

Els actuals tres regidors d’ERC no assisteixen a l’acte de presentació del nou cap de llista i deixaran l’Ajuntament a final de mandat

El nou candidat a l’alcaldia de Martorell per ERC, Víctor de León, va rebre el suport en la seva presentació pública de l’executiva local, del diputat al Congrés a Madrid, Joan Capdevila, i del president dels republicans al Baix Llobregat, diputat al Parlament de Catalunya i regidor portaveu a Sant Andreu, Jordi Albert, entre altres membres del partit, veïns, simpatitzants i militants.

A la presentació celebrada el dissabte dia 9 de març a la rambla de les Bòbiles, no van assistir cap dels tres regidors d’ERC a l’Ajuntament i membres de l’equip de govern amb el PDeCAT, Adolf Bargués, Míriam Riera i Sergi Corral. Segons ha confirmat labustia.cat, els tres segueixen en la seva situació política, Bargués i Riera com a militants i Corral com a independent, però no repetiran a la llista i deixaran l’Ajuntament a final de mandat.

Segons la formació “Esquerra a Martorell ha volgut trencar esquemes vells que s’han anat reproduint elecció rere elecció al llarg dels darrers anys”. Expliquen que no només per “les característiques del candidat: jove, preparat, universitari…, sinó també la manera en què ERC de Martorell l’ha volgut donar a conèixer. El candidat pretén ser un altaveu del carrer, vol apropar-se a la ciutadania i que aquesta el reconegui no als grans escenaris, sinó al carrer, amb ella”.

El cap de llista va ser escollit en primàries per l’assemblea d’ERC de Martorell el dia 22 de març de l’any passat, quan es va imposar per un vot diferència a Míriam Riera. Víctor de León Kunst té 23 anys i estudia Ciències Polítiques. Anteriorment havia estat portaveu de les JERC Martorell.

L’alcaldable va dir que “Martorell té un ajuntament independentista, però malauradament no ho sembla. No hi ha cap cartell que posi que estem adherits a l’Associació de Municipis per la Independència, ni cap llaç groc a l’Ajuntament, ni cap pancarta denunciant l’injust judici que estan vivint els nostres presos polítics. Hi ha partits que diuen que són independentistes, però amb la boca molt petita”.

En el seu parlament va insistir en les dues prioritats d’ERC: “Sabem que la lluita per la justícia social i per la llibertat són indestriables, i nosaltres les abanderem amb orgull”. Per això, va afegir que “volem que Martorell sigui un municipi que treballi per la justícia social però també per la independència”.

Quan a propostes, De León considera que l’Ajuntament hauria d’adquirir una vintena d’habitatges socials al futur barri de La Sínia per a emergències socials per a dones víctimes de la violència masclista. També va dir que crearien la regidoria de la Dona i de la Igualtat i consolidaria les beques menjador, a més que Martorell sigui un referent en política social i per això “creiem indispensable augmentar la despesa en serveis socials”.

Van intervenir en els parlaments Pau Morales, portaveu Nacional del Jovent Republicà; Gerard Gómez, portaveu adjunt d’ERC al Parlament, i Jordi Albert diputat i president comarcal d’ERC. Des d’ERC van destacar que “el candidat és una aposta de futur, un cap de cartell sobradament preparat, i l’oportunitat de fer un nou Martorell, republicà, feminista, social i d’esquerres”. També que “a l’acte van assistir gent de tota la vida, molts joves i no tan joves que no s’acostumaven a veure en els actes de partit fets anteriorment”.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: