Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
La Bustia Xavier Fonollosa alcalde Junts per Martorell

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell: “El tren continua en marxa i a velocitat de creuer”

Per 11 de juny de 2023 a les 12:00 0 902 Visites

En una entrevista a La Bústia, el cap de llista de Junts per Martorell valora els resultats de les eleccions i com encara el seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament


La victòria més àmplia de la comarca i una de les 4 majories absolutes dels 10 municipis de difusió ha estat la de Xavier Fonollosa i el seu equip de Junts per Martorell. Ha aconseguit 16 de 21 regidors, 7.023 vots i el 64,75% del total de paperetes emeses. L’eslògan de campanya ha estat ‘Més Martorell’.

La composició del consistori a partir del 17 de juny, el dia de la constitució del nou Ajuntament, és de 16 representants de Junts, 2 de Movem, 2 del PSC i 1 d’ERC. Els altres partits que es presentaven el 28 de maig, Vox, PP i Cs, no han entrat.

En una entrevista a La Bústia, Fonollosa fa una valoració dels resultats electorals, com encara el seu tercer mandat com a alcalde de Martorell i informa de les obres a la via pública que estan en marxa, entre altres respostes.

De nou majoria absoluta i aquesta vegada de rècord. S’ho esperaven? El resultat és extraordinari. Estem contents i exultants perquè hem tingut un resultat, fins i tot inesperat. Sí que prevèiem tenir la confiança majoritària de la gent de Martorell, i l’hem tinguda. Però amb el 64,75% dels vots, i per nosaltres és espectacular. Volem ser mereixedors d’aquesta confiança i això ens obliga a tenir un compromís i una responsabilitat envers la gent de Martorell. Que sempre ha estat així, però que ara ho tenim reforçat per aquest suport majoritari per continuar tirant endavant aquest poble.

Què opina de la nova composició de l’Ajuntament? Per mi, la composició és òptima com es pot comprendre. Si la resta de grups redueixen representació és perquè nosaltres hem crescut.

Ha rebut moltes felicitacions? Sí, de la major part dels caps de llista m’ha felicitat, com és normal i com és de correcció. M’han felicitat de Martorell i de fora. Han estat diferents formacions polítiques amb les quals tinc una excel·lent relació com dels comuns, del partit socialista, alcaldes que conec com la Marta Farrés, que a Sabadell ha tingut una majoria molt àmplia i que va venir a fer el pregó de la Fira de Primavera, i alcaldes i exalcaldes d’ERC. Jo també he felicitat altres candidats que han assumit responsabilitats durant molts anys i que ara han assolit majories molt amples i han guanyat les eleccions.

Quina serà la primera decisió del nou mandat? Fa 8 anys que soc alcalde i, per tant, continuaré fent que aquest poble avanci a velocitat de creuer, com hem fet sempre. Ara més, comptant amb un equip molt més ampli de persones que m’ajudaran més des de l’Ajuntament a tirar endavant les 250 propostes del nostre programa electoral.

Com serà la nova organització de les àrees i regidories? Estem fent la reestructuració i la nova organització. Feina hi ha per a tothom i serà benvinguda, perquè som més i més feina podrem fer. Tenim un equip molt potent i ampli, no només de regidors i regidores, sinó també de tècnics municipals. Tenim un tren en marxa, que és diferent que tenir-lo aturat i que s’hagi de posar en funcionament. Per tant, el tren continua en marxa i a velocitat de creuer.

Quin serà el primer projecte a tirar endavant? Encara és aviat per poder dir-ho. Tenim projectes que no hem parat, com les obres a la via pública que hem d’acabar: una és les places del barri Verge del Carme, que tenim la plaça Sant Jordi acabada i estem fent la de Verge de Núria i Sant Jaume.

Una altra és la plaça Maria Canela, que estem instal·lant l’ascensor i adequant l’escala de pujada, que acabarem en els pròxims dies.

I una altra obra, que és la de l’accés als polígons, tant a peu com en bicicleta a través de la via ciclista. Martorell és ciutat 30, però quan s’acaba el nucli urbà, desapareix la velocitat màxima de circulació dels vehicles i si algú ha d’anar en bicicleta, hem d’habilitar un carril bici i una zona de vianants per poder arribar a peu.

Estem substituint la gespa artificial del Cruyff Court, que és l’espai que tenim a la Vila d’esport de lleure. També iniciem ara els casals d’estius, que enguany tindrem, a més de primària, per secundària.

A més de la gestió de la piscina d’estiu, que finalment hem pogut omplir-la a petició dels municipis de l’Àrea Metropolitana i que la Generalitat va corregir la decisió per poder omplir les piscines, tant les municipals com les comunitàries com a refugis climàtics davant la sequera.

En definitiva, no parem i és continuar allò que ja teníem iniciat i començar a abordar aquelles 250 propostes del full de ruta que és el nostre compromís amb el conjunt de la ciutadania de Martorell i que configura el nostre projecte electoral.

 

Fonollosa arrasa: victòria aclaparadora amb una majoria absoluta històrica a Martorell.

L’elecció dels nous alcaldes: sis estan assegurats i quatre pendents de pactes.

Fotografia: Xavier Fonollosa, davant del Pont del Diable, a la campanya electoral [Lluís Gutiérrez / La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: