Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia Faurecia Abrera

Faurecia anuncia un ERO que afecta a 160 treballadors de la planta d’Abrera

Per 25 d'octubre de 2020 a les 7:00 0 1035 Visites

Aquesta setmana començaran les negociacions entre l’empresa i els sindicats

La companyia Faurecia Interior Systems, que es dedica a la fabricació de recanvis per a automòbils, iniciarà aquest dimarts 27 d’octubre a les 12h les negociacions per aplicar un ERO que afectarà a 160 dels 308 treballadors de la planta d’Abrera.

Els responsables sindicals afronten la negociació amb el comitè d’empresa amb l’objectiu de reduir el nombre d’acomiadaments, que veuen “irreal”, i “blindar” els drets i el futur dels treballadors que no siguin inclosos a l’expedient.

Segons han explicat els sindicats, l’empresa justifica aquesta mesura per la pèrdua de la fabricació del quadre de comandaments del Seat León i el tancament de la planta de Nissan a la Zona Franca.

En aquest sentit, CCOO qualifica l’ERO de “desproporcionat” i assegura que si la companyia no canvia la seva postura, convocaran una vaga general que podria posar en perill la producció de la planta de Seat a Martorell, per a qui fabriquen peces de models com l’Arona o l’Ibiza.

El mes de març, durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, la direcció de Faurecia ja va acordar amb el comitè d’empresa un ERTO per un màxim de 311 treballadors.

Fotografia: Faurecia inicia un ERO per acomiadar 160 dels 308 treballadors de la planta d’Abrera [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Economia, Societat