Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia Video Policia Local Esparreguera

El Ple d’Esparreguera acorda acomiadar l’agent dels vídeos virals mentre estava de servei

Per 22 de gener de 2021 a les 12:00 0 674 Visites

L’Ajuntament també imposa una sanció a un policia que l’acompanyava en el servei

L’Ajuntament d’Esparreguera acorda l’acomiadament de l’agent 057 de la Policia Local per haver comès dues faltes molt greus l’estiu passat, quan a través de les xarxes socials es van difondre imatges fent un ús indegut de l’arma i vídeos mentre estava de servei. La decisió s’ha acordat en el Ple celebrat aquest dimecres amb la unanimitat dels 21 regidors del consistori.

A l’agent també se li atribueixen 6 faltes greus que tenen a veure amb l’incompliment dels deures derivats de la seva funció i que atempten contra el decor, la dignitat i la imatge del cos de policia. En les imatges que es van difondre apareixia l’agent amb l’arma desenfundada dins el cotxe patrulla quan acudia a un avís de robatori en un supermercat i on deia que no volia “morir”.

A més, van circular altres gravacions d’ella mentre estava de servei. Aquests fets també han implicat l’obertura d’un expedient sancionador a altres dos agents. A l’agent 037 se li aplicaran 4 anys i 7 mesos de suspensió de les seves funcions i del sou per haver comès una falta molt greu, que té a veure amb l’exhibició i l’ús indegut de l’arma, i tres faltes greus per actes i conductes que atempten contra la imatge del cos de policia i la negligència dels deures derivats de l’incompliment de les seves funcions.

A l’agent 053 no se li ha imposat cap sanció per la inexistència de proves. Únicament apareixia durant la gravació d’un dels vídeos de l’agent 057, però s’ha considerat que no mostra cap acció de consentiment o col·laboració.

Després de l’acord d’acomiadament, ara l’agent expulsada pot interposar recurs de reposició en el termini d’un mes o recórrer-hi per via contenciós-administrativa.

Fotografia: Imatge d’un dels vídeos durant l’operatiu per detenir uns lladres, l’estiu passat [Unió de Mossos Per la Constitució]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Política