Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia vehicles Policia Local Sant Esteve (3)

Dos policies de Sant Esteve expliquen assetjaments i irregularitats i l’Ajuntament respon a les acusacions

Per 1 d'octubre de 2021 a les 17:00 0 1458 Visites

En una entrevista a ElCaso.cat expliquen diverses irregularitats

ElCaso.cat ha publicat aquest dijous un reportatge a partir d’entrevistes realitzades a dos agents de la Policia Local de Sant Esteve on asseguren que els seus superiors els assetgen per denunciar diverses irregularitats del municipi: “Tenim por d’anar a treballar. Dir la veritat està perseguit”. També comenten que se’ls ha obert molts expedients sancionadors disciplinaris en menys de quatre anys.

Els dos testimonis, actualment de baixa i que volen preservar el seu anonimat, assenyalen a l’actual cap de la Policia Local i la regidora de Seguretat Ciutadana. Respecte a les irregularitats, expliquen que s’ha col·locat un radar il·legal, una presumpta adjudicació de contractes d’obra pública falsos, un presumpte delicte de frau contra la seguretat social i un possible cas de corrupció a l’Ajuntament.

 

Resposta de l’Ajuntament i de l’alcalde

L’Ajuntament ha reaccionat de forma immediata a la publicació del reportatge i ha emès un comunicat on assegura que el seu contingut “és totalment fals, motiu pel qual emprendrem les accions legals oportunes, civils i penals. En aquest sentit, ja s’ha posat el cas en mans d’advocats”. Alhora lamenten “el dany que aquesta informació està provocant, no només a la institució, sinó al propi municipi”.

Des del consistori expliquen que “els expedients per presumptes irregularitats relacionades amb la prestació del servei oberts als dos agents estan en fase d’instrucció a l’espera de la seva resolució”.

En aquest sentit, l’alcalde Enric Carbonell, que ha fet una declaració a través d’un vídeo, destaca que “a Sant Esteve ens coneixem tots. Són 20 policies i quan parlen de dues persones que volen mantenir l’anonimat tenim el coneixement que són dos policies que tenen expedients oberts ja fa temps per conductes irregulars i que trenquen el protocol com a funcionaris que són”.

Carbonell ha remarcat que els expedients seguiran el seu curs, que no estan arxivats i que “aquest relat i aquesta pressió que a través d’aquest escrit sembla que ens volen fer tampoc farà cap efecte”. Per últim, l’alcalde ha volgut enviar suport al cap i als agents de la policia i a la regidora de Seguretat Ciutadana.

Aquí el reportatge publicat a Elcaso.cat, publicat aquest dijous 30 de setembre.

El 24 d’abril, la Policia Local d’Olesa també va ser objecte d’un reportatge a Elcaso.cat.

 

 

Fotografia: Un dels vehicles de la Policia Local de Sant Esteve davant de la seu del cos [Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: