Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia kenia acte Policia Local Sant Andreu

La Policia Local de Sant Andreu celebra el seu dia amb reconeixements i l’agent canina Kènia es jubila

Per 1 d'octubre de 2021 a les 23:15 0 1145 Visites

Entre els membres del cos i protecció civil, s’ha homenatjat l’agent canina després d’11 anys en actiu i de rebre la medalla al mèrit policial de l’Unijepol

La celebració del patró de la Policia Local al Teatre Núria Espert de Sant Andreu ha servit per reconèixer agents i exagents del cos local, a Protecció Civil i a dos gossos policia, el Troy, que va morir l’any passat de leishmaniasi poc abans de jubilar-se, i la Kènia, que s’ha jubilat oficialment en l’acte d’aquest divendres al migdia.

 

La Kènia, protagonista de l’acte

El moment més esperat s’ha produït al final de l’acte amb l’entrada de la Kènia, l’agent canina pastor alemany que s’ha jubilat després d’11 de servei.

Una de les actuacions més destacades va ser l’any 2015, quan el seu guia va quedar ferit de gravetat després de rebre cops de martell en una intervenció i ella es va interposar salvant-li la vida. En aquest servei, la gossa també va rebre diversos cops que li van provocar una lesió al maluc de la qual es va poder recuperar.

L’any 2018 va rebre la Medalla al mèrit policial de la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol). Un reconeixement a la seva trajectòria que es va iniciar amb la posada en marxa de la unitat canina de Sant Andreu, referent a Espanya. Després de les darreres baixes, actualment en formen part 3 gossos, tot i que el cos està en procés d’incorporar-ne 1 o 2 més.

Els gossos policies participen en jornades a escoles que organitza la Policia Local per conscienciar als joves dels perills del consum de drogues i la necessitat de tenir cura dels animals. En el cas de la Kènia, també ha participat en la prova pilot de l’Ajuntament com a teràpia amb nens afectats pel trastorn de l’espectre autista (TEA).

La Kènia va tenir una camada de 10 gossos, dels quals 9 han estat gossos policies. L’animal, que aquest mes compleix 13 anys, és molt sociable i dòcil i continuarà vivint amb el seu guia policia i la seva família, com ha fet des que tenia poc més d’un any de vida.

 

Reconeixement a la Policia i a agents

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa, el regidor de Seguretat Ciutadana i l’inspector en cap de la Policia Local. Han assistit regidors, comandaments i agents locals, així com una representació de Mossos, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil de Sant Andreu. També ho han fet agents jubilats.

L’inspector Jordi Bernat ha agraït la feina dels agents “durant els moments més durs de la pandèmia” i ha dit que “comencem una nova etapa per fer de la Policia Local de Sant Andreu una policia moderna, amb esperit dialogant, pròxima, formada i formadora amb els valors de convivència que impregna el treball del cos”.

El regidor de Seguretat, Juan Pablo Beas, ha destacat el canvi d’ubicació en un nou format més proper de la celebració. En la seva estrena de la nova responsabilitat ha dit que “és un orgull i una gran emoció” i ha agraït “la magnífica tasca que fa la nostra Policia Local, treballant i garantint la nostra seguretat fent una ciutat cada dia millor en un treball conjunt entre la nostra societat civil i la nostra policia”.

L’alcaldessa, Ana Alba, ha dit que és “un plaer compartir aquest acte” i que La Policia Local “és una peça fonamental en la nostra societat i estem molt orgullosos de la vostra feina”. Ha assenyalat que els darrers anys el cos “s’ha modernitzat i hem millorat i substituït els vostres vehicles”. També ha reconegut que “encara hi ha moltes millores per introduir com l’increment de la plantilla o les noves instal·lacions de la Policia, que treballem perquè la seva posada en marxa compleixi les expectatives”.

Durant l’acte, han estat reconeguts diversos membres del cos que han salvat vides de veïns, en algun cas arriscant també la seva vida: els agents Miguel Ángel Puértolas, Juanma González, Marc Lara, el caporal Javier Gómez i el sergent Javier López.

També els agents jubilats recentment José Manuel Valle, Olga Amado, Miguel Fernández, Anacleto Puértolas, Miguel Núñez i Francisco Soler. I s’ha agraït el treball col·lectiu i l’associació de Protecció Civil local i dels serveis públics. L’acte ha finalitzat amb el reconeixement de la Kènia.

Fotografies i vídeo: L’acte de celebració del patró de la Policia Local i l’entrega dels reconeixements s’ha organitzat per primera vegada a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert de Sant Andreu [Lluís Gutiérrez/La Bústia – Aj]

Print Friendly, PDF & Email