Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia Escola Vicente Aleixandre Martorell

Retorn a les aules: nou protocol i test d’antígens gratuïts quan hi hagi un positiu a classe

Per 9 de gener de 2022 a les 17:00 0 968 Visites

Destaca l’eliminació de les quarantenes si hi ha menys del 20% de la classe contagiada o menys de cinc positius

Després d’unes vacances de Nadal marcades per l’augment de positius per covid-19, els infants tornen aquest dilluns 10 de gener a les aules amb un nou protocol. Destaca l’eliminació de les quarantenes si hi ha menys del 20% de la classe contagiada o menys de cinc positius. Fins ara, els grups escolars feien quarantena amb almenys un cas de covid-19.

Únicament hauran de fer quarantena els positius i l’alumnat no immunitzat. Es consideren immunitzats aquells que tinguin la pauta completa o que hagin estat positius en els darrers 3 mesos.

Aquesta decisió, aprovada aquest divendres per la Comissió de Salut Pública i amb el suport del Ministeri de Sanitat i les autonomies, té com objectiu blindar la presencialistat a les aules.

Tot i que la comissió no ho establia, el Govern ha comunicat que oferirà un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa a tots els alumnes d’un grup de convivència estable on hi hagi un positiu.

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha assegurat que les aules són “espais segurs” i que el retorn a les classes es farà amb “prudència, tranquil·litat i seguretat”, sempre seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

D’altra banda, el Departament d’Educació ha nomenat 571 interins i substituts per tal de cobrir les baixes per covid-19 de mestres i professors.

Fotografia: Un consell escolar a l’Escola Vicente Aleixandre de Martorell durant aquest curs [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: