Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024

Els Tres Tombs tornen a Martorell aquest cap de setmana

Per 10 de gener de 2022 a les 7:00 0 2487 Visites

El municipi recupera les activitats tradicionals de la Festa de Sant Antoni Abat que compleix 375 anys de la seva primera edició

Martorell recupera aquest cap de setmana les activitats tradicionals de la Festa de Sant Antoni Abat, coneguda també pels Tres Tombs. L’any passat, a causa de les restriccions, va haver de celebrar-se en un format reduït d’un dia, només amb els socis de l’entitat i sense la participació dels animals.

Enguany, la festa començarà el divendres 14 de gener i s’allargarà fins al diumenge dia 16. A més, es tracta d’un any especial perquè la festivitat organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat celebra el seu 375 aniversari al municipi.

Els carros i carruatges tornaran a passejar pels barris i acabaran a la Vila amb els Tres Tombs i la benedicció dels animals. El pregó serà a càrrec de Pere Bel Vilallave, ex-president de l’entitat. Del programa també hi destaquen la ballada de sardanes, l’esmorzar traginer, el concert-vermut i el ball de gala.

Els Tres Tombs és la festa més antiga de Martorell, iniciada l’any 1647, i rememora el passat agrari i traginer del municipi, vinculat al transport de mercaderies amb l’ús de carreters i traginers.

Aquí es pot consultar el programa complet dels Tres Tombs a Martorell.

Fotografia: Els Tres Tombs a Martorell l’any 2020 [La Bústia/Ll.G.]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Agenda, Cultura, Martorell