Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia Martorell desaparegut Alfred Mauri 4

Alfred Mauri fa un recorregut pel ‘Martorell desaparegut’ en el seu llibre

Per 29 de desembre de 2023 a les 18:00 0 305 Visites

L’autor ha presentat l’obra a la Torre de les Hores aquest desembre

Alfred Mauri, arqueòleg, historiador i vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), ha presentat aquest desembre el seu llibre ‘Martorell desaparegut’ (Editorial Efadós) a la Torre de les Hores. L’obra recull un total de 164 imatges corresponents als darrers 160 anys d’història del municipi.

L’autor considera que és un treball “apte per a tota mena de públics” i que “tindrà un component de record i de nostàlgia per als qui hagin nascut i viscut a Martorell de fa temps, i de descoberta per als més joves o per als nouvinguts”.

Per elaborar el llibre, Mauri ha seleccionat les fotografies d’entre un total de 4.000, les ha ordenat i ha redactat els textos que les acompanyen. “Hi podrem veure la transformació de Martorell des de la primera fotografia, de fa 160 anys, i fins avui, per conèixer evolució del paisatge urbà i de l’entorn”, ha explicat.

Les imatges les ha trobat al fons de l’editorial. Algunes ja s’havien publicat anteriorment, d’altres havien quedat a l’arxiu i un tercer grup provenien d’altres arxius.

Mauri ha comentat que les fotografies “fan un recorregut pels carrers. S’explica el que s’hi veu, ho contextualitza i parla del que ha desaparegut”. També s’hi mostra l’entorn, com les muntanyes, rius i territoris al voltant de Santa Margarida i Sant Genís.

L’autor va començar a preparar el llibre a mitjans de 2022 i el va presentar a principis d’any. Al març també va fer una presentació a la Biblioteca Francesc Pujols.

Fotografies: Presentació de ‘Martorell desaparegut’ a la Torre de les Hores [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell