Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia concentracio minut silenci Esparreguera 22 maig 2024

Actualització: Detenen una persona per la mort violenta de la dona a Esparreguera i una cinquantena de persones es concentra per condemnar l’assassinat

Per 22 de maig de 2024 a les 16:18 0 953 Visites

A la convocatòria d’aquest dimecres a la tarda han assistit l’alcalde, els regidors i la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Una cinquantena de persones han assistit al minut de silenci convocat per l’Ajuntament aquest dimecres a les 18.20 per condemnar la mort violenta d’una dona a Esparreguera.

L’alcalde Eduard Rivas ha lamentat “qualsevol forma de violència i, en aquest cas, especialment la violència masclista”.

A més de veïns, han participat l’alcalde, els regidors i la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos.

 

Notícia de les 16.18h

Els Mossos d’Esquadra han detingut una persona en relació a la mort violenta de la dona de 29 anys que va ser trobada diumenge al vespre al carrer Puig d’Esparreguera, a la carretera que va en paral·lel al riu Llobregat de la C-1414 fins a l’entrada al recinte de la Colònia Sedó, coneguda com a carretera de Can Sedó. La víctima va néixer a Òdena, tot i que ara no vivia en aquest municipi.

El cas, que està sota secret de sumari, és investigat per la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) del cos. Tot i que no hi ha per ara confirmació oficial, algunes fonts indiquen que el detingut i sospitós és l’exparella de la víctima.

La víctima va ser atesa per la Policia Local d’Esparreguera i els Mossos d’Esquadra, després que un ciutadà donés l’avís que hi havia una dona a la carretera que podria haver patit un accident de trànsit. En arribar al lloc dels fets, els agents van fer les primeres maniobres de reanimació a la víctima, però malauradament va acabar morint. Posteriorment, es va descartar que la mort hagués estat per un accident de trànsit i el cas va passar a mans de la DIC.

L’alcalde Eduard Rivas s’ha mostrat “consternat per l’assassinat d’una dona d’Òdena al nostre municipi” i dona el seu suport i el de tot el consistori a la família de la víctima. També ha mostrat el seu “rebuig a les violències de qualsevol tipus” i el compromís municipal en la lluita per erradicar les violències masclistes. L’alcalde ha recordat que “enguany són ja 37 les víctimes que han mort en mans de les seves parelles o exparelles”.

Des de l’Ajuntament s’ha expressat la voluntat “d’oferir la màxima col·laboració i suport institucional a l’Ajuntament d’Òdena per fer front a aquest tràgic succés”. A més, ha convocat un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament aquest dimecres a les 18.20h, abans de la celebració del Ple municipal.

A Òdena s’han decretat dos dies de dol oficial, el 22 i 23 de maig, i les banderes de l’edifici consistorial onejaran a mig pal en senyal de dol.

L’Ajuntament d’Olesa també ha condemnat el presumpte assassinat i ha convocat la ciutadania a una concentració aquest dijous 23 de maig a les 18.45h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

Investiguen la mort violenta d’una dona a Esparreguera.

Fotografia: Aquest dimecres a la tarda s’ha convocat un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament a Esparreguera [Aj / ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Successos