Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Adrian Acuña Martorell (8)

Adrián Acuña puja al podi del campionat d’Espanya de minimotos elèctriques

Per 29 de setembre de 2022 a les 17:00 0 581 Visites

El martorellenc ha competit contra corredors de totes les edats i d’arreu de l’estat

El pilot martorellenc Adrián Acuña, de vuit anys, ha aconseguit la tercera posició en el Campionat d’Espanya de minimotos elèctriques. Ho ha fet un cop finalitzades les cinc proves dobles de les quals consta aquest campionat esportiu. És a dir, en cada cita del calendari ha fet dues curses. S’han celebrat a Tarancón (Conca), Zuera (Saragossa), Kotarr (Burgos), AS Pontes (A Corunya) i Kartcenter (Màlaga).

Acuña, que forma part de la carrosseria Arianemoto, també ha participat en el mateix Campionat d’Espanya en minimotos de gasolina, però no ha pogut obtenir els resultats esperats.

En declaracions a La Bústia, Acuña ha explicat que aquest any li ha servit “per anar millorant cada cop que sortia a pista. He après moltes coses que m’aniran bé d’ara cap endavant com a pilot. Sé que m’he d’esforçar més cada dia, no només quan vaig a entrenar entre setmana, sinó també els dissabtes de curses. Si no ho faig, en el moment  de la cursa no tindré el ritme suficient per a poder lluitar per aconseguir bons resultats”.

Sobre la temporada, ha comentat que “tot i que m’ho he passat molt bé i m’ha agradat molt repetir l’experiència, ha estat un any una mica estrany. Sé que tinc pilotatge per estar lluitant en posicions de la part de dalt, entre els 15 primers, però per falta d’una moto competitiva i que psicològicament quan estava a la pista no em sentia del tot bé, no he pogut lluitar per bones posicions”.

Aquest és l’últim any del martorellenc en la categoria de minimotos i, abans de fer el salt a la superior, tancarà el Campionat de Catalunya amb les dues últimes curses a Zuera, Saragosssa. En la categoria de gasolina està situat en quarta posició i una mica distanciat del tercer classificat, però en la categoria d’elèctrica va segon. Si guanya les dues curses i depenent del resultat dels companys, Acuña també té opcions de pujar al podi.

Un cop finalitzi aquest Campionat, el següent repte és pujar de categoria. Per edat, el martorellenc podria continuar competint amb la minimoto un any més, però per estatura es veu obligat a canviar de muntura.

El seu pare, Javier Acuña, ha comentat que és probable que l’any vinent només competeixi a nivell català: “Per pressupost no crec que puguem fer els dos Campionats (Espanya i Catalunya). Si aconseguim obtenir una subvenció de l’Ajuntament de Martorell i patrocinadors que donin suport a la seva carrera sí que podria optar a les dues competicions, però ara mateix és molt difícil”.

Fotografies: Adrián Acuña [Lucía Benaisa – @malaber73]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esports, Martorell