Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia segona concentracio condemna violacio Masquefa

Ampliació: Consternació i condemna per la violació a una noia menor d’edat de Masquefa

Per 3 de novembre de 2021 a les 14:21 0 3222 Visites

Les concentracions de rebuig i condemna es multipliquen i els Mossos treballen per detenir aviat tots els responsables

Dijous 4 de novembre de 2021 a les 7.30

Els Mossos d’Esquadra continuen investigant l’agressió i la violació que va patir la noia de 16 anys de Masquefa la matinada de diumenge a dilluns al polígon industrial Les Comes d’Igualada. Fonts policials assenyalen que els investigadors treballen amb totes les hipòtesis obertes. Els agents estudien la possibilitat que podria ser un sol agressor, però no descarten la participació de més persones que haurien assaltat a la noia. Esperen detenir aviat tots els responsables.

Mentre segueix la investigació i s’esperen les detencions, a Masquefa centenars de persones s’han tornat a concentrar aquest dimecres a les 19.30h davant de l’ajuntament. Convocats per l’Associació Feminista Constel·lació Lila de Masquefa els veïns i amics han condemnat les agressions i s’han solidaritzat amb la jove i la família. També ho ha fet l’equip del CAP i l’EAP Rural.

Concentracions que s’ha repetit davant dels ajuntaments de Sant Esteve, Collbató, Gelida i Castellví, a poblacions com Igualada i Vilanova i la Geltrú i a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Segons el relat de la família de la víctima recollit per diversos mitjans de comunicació, la menor va ser agredida quan es dirigia a l’estació de tren després d’haver sortit de festa amb motiu de la Castanyada i Halloween. En concret, el diari digital Eix Diari informa que la jove havia d’agafar un tren per tornar a casa de la seva mare, a Vilanova i la Geltrú. També que un transportista la va trobar inconscient i despullada. La noia va ser traslladada a l’Hospital d’Igualada i després al de Sant Joan de Déu a Barcelona, on restà ingressada.

Notícia del 3 de novembre

Consternació i condemna per la violació a una noia menor d’edat de Masquefa

Aquest dimecres al migdia més de 250 veïns i amics s’han concentrat davant de l’ajuntament de Masquefa per rebutjar i condemnar l’agressió sexual i violació que dilluns va patir a Igualada una noia de 16 anys del poble. També hi era el professorat de l’Institut de Masquefa i bona part de l’alumnat de Batxillerat, companys de la víctima.

S’ha fet un minut de silenci per “canalitzar aquesta impotència que sentim com a poble, en suport a la víctima i a la seva família. Condemnen enèrgicament aquests fets. Tot el poble ens sentim agredits“, ha dit l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, que ha fet una crida a “acabar amb la gran xacra de la violència masclista”.

Boquete també ha explicat que avui l’institut on estudia la jove fa el claustre de professors i han posat en funcionament un servei d’acompanyament de l’EAP pels alumnes, companys i mestres. A patir de demà, ha afegit, des del Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament “activarem tot de recursos de suport per poder arribar a tothom que s’està sentint tan malament en aquesta situació”. 

L’Associació Feminista Constel·lació Lila de Masquefa convoca una altra concentració a les 19.30h davant de l’ajuntament.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per esclarir l’agressió i identificar l’autor o autors. Els fets van passar la nit de castanyada del 31 d’octubre a l’1 de novembre al polígon Les Comes d’Igualada, després que la jove sortís d’una discoteca.

Fotografies: Moments de les concentracions de rebuig i condemna davant de l’ajuntament de Masquefa aquest dimecres al migdia i a les 19.30h [Aj/ACN] i concentracions a Sant Esteve i Collbató [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Masquefa, Societat, Successos