Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
Premis de Reconeixement Cultural

Aquest divendres es lliuren els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat amb 6 candidats de la zona nord

Per 16 de novembre de 2018 a les 7:00 0 837 Visites

La Xa edició dels Premis de Reconeixement Cultural, se celebren aquest divendres, 16 de novembre, a la Sala Municipal de l’Ateneu de Sant Just Desvern. Seran 13 guardons que abasten diversos camps de la cultura i que constitueixen un indicador de la persistència de l’activitat cultural en el nostre entorn. La gala està organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

L’edició dels Premis ha comptat amb el treball previ de la comissió de selecció que ha fet la seva feina i ha dictaminat que 38 candidatures mereixen la consideració del Jurat. En l’edició d’enguany s’han presentat 93 candidatures: 49 d’elles han estat formulades per persones a títol individual, 11 les han presentat entitats locals i 33 han estat proposades per Ajuntaments. El Jurat serà qui determinarà qui guanya en cada categoria.

Del Baix Llobregat Nord són finalistes l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera en el premi Canalies Mestre de Pedagogia; el Museu del Vi i el Cava Ramon Canals de Castellví en el premi Josep Ma Jujol de Patrimoni Cultural; Oliveraires d’Olesa i Bodegues de Ca n’Estella de Sant Esteve per al premi Ramon Farreras de Patrimoni Natural; l’Esbart Olesà pel premi Pau Bertrand de Cultura Popular i La Comunitat Minera Olesana en el premi Joan Nieto al Compromís Cívic.

El jurat l’han format 13 persones (6 dones i 7 homes) d’onze municipis, totes elles coneixedores del tremp cultural del conjunt del territori. Alhora també són persones expertes en diferents matèries com la gestió cultural, l’arqueologia, la bibliotecomia o la recerca.

Cal recordar que la Junta del Centre fa el seu reconeixement a una entitat que desenvolupa la seva activitat en els territoris de parla catalana. I, per decisió popular, es reconeixerà a la cantant Rosalía o a l’actor Karra Elejalde, com a personalitat baixllobregatina de l’any.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: