Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia IES El Palau Sant Andreu

Arxivades definitivament set de les vuit denúncies contra professors de l’IES El Palau

Per 9 de març de 2023 a les 12:00 0 350 Visites

Estaven acusats de menysprear alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O

L’Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament set de les vuit denúncies contra docents de l’IES Palau de Sant Andreu acusats de delictes d’odi, contra la integritat moral i contra les institucions de l’Estat per haver menyspreat alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O.

L’any 2019, el jutjat d’instrucció va arxivar els vuit casos, però tant la fiscalia com l’acusació particular ho van recórrer. Ara, s’ha ratificat l’arxivament per a set docents.

Pel que fa al cas no arxivat, l’Audiència estima el recurs presentat per la fiscalia perquè considera que els fets són “més greus” i observa una “probabilitat raonable” de ser constitutius de delicte. El tribunal apunta que el jutge instructor tenia dubtes sobre si la professora investigada havia dit o no a alguns alumnes “estaràs content amb el que va fer el teu pare”, en relació a les càrregues policials.

El tribunal ha explicat que hi va haver contradiccions entre les declaracions de l’alumne, les del seu pare i les de la docent, motiu pel qual es va reobrir la causa. La Sala ha conclòs que aquest cas és “atípic” i no hi veu la fonamentació suficient per, de moment, ser arxivat.

Fotografia: Tres alumnes entrant a l’IES El Palau de Sant Andreu el dia de l’inici de curs 2018-2019 [ACN]

Print Friendly, PDF & Email