Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Asumpta Muset Collbato

Assumpta Muset fa una conferència sobre els orígens de Collbató

Per 7 d'abril de 2024 a les 7:00 0 192 Visites

La historiadora ha presentat ‘Colle Betone. Terra de frontera (segle X)’

La sala d’actes del Casal de Collbató ha acollit aquest divendres a la tarda la conferència ‘Colle Betone. Terra de frontera (segle X)’, presentada per la historiadora collbatonina Assumpta Muset. L’acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural del Pla de Montserrat.

Durant la conferència, Muset ha ofert una visió sobre com Collbató va sorgir com una zona de frontera durant el segle X, explorant les seves implicacions i conseqüències en el context de l’època.

Recentment, la historiadora ha fet donacions del seu fons documental a l’Arxiu del Baix Llobregat i al d’Esparreguera.

La seva investigació s’ha centrat a conèixer els aspectes del comerç, la manufactura i les relacions comercials de Catalunya amb altres religions durant aquest període.

Al llarg de la seva carrera també ha publicat nombrosos articles en revistes acadèmiques i ha col·laborat en diverses obres col·lectives. Alguns dels seus articles més rellevants són estudis sobre els transports terrestres i fluvials a Catalunya al segle XVIII, l’evolució de les indústries manufacturades com la seda i la ‘pañería’ i l’activitat comercial dels traginers i negociants de diferents municipis catalans.

Muset també ha escrit llibres que ofereixen una visió detallada del comerç peninsular al segle XVIII i del paper dels traginers i comerciants en aquest context.

Fotografia: Conferència d’Assumpta Muset a Collbató [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Cultura