Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Martorell - La Bustia - hospital

Augmenten els ingressos als hospitals de Martorell mentre s’estabilitzen els casos positius

Per 3 d'agost de 2020 a les 17:00 0 4757 Visites

El Sant Joan de Déu rep els primers pacients de covid-19 derivats del Moisès Broggi

Les dades de contagis als 10 municipis de difusió de La Bústia en aquesta última setmana (del 27 de juliol al 3 d’agost) són d’un total de 92 nous casos positius confirmats de covid-19, que s’han d’afegir 984 sospitosos. La setmana anterior (del 19 al 26 de juliol) va ser un total de 82 nous casos positius i 769 sospitosos nous.

Per tant, són 10 positius i 215 sospitosos més que la setmana anterior, tot i que els casos nous han baixat els últims dies i la taxa reproductiva efectiva (Rt), que indica quantes persones de mitjana contagia cada persona infectada, també.

Hi ha un total de 10 pacients positius ingressats de coronavirus als dos hospitals de Martorell: 5 al Sant Joan de Déu, on també hi ha 4 persones aïllades pendents del resultat de la prova. D’aquests 5 positius, 2 són trasllats provinents de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 5 persones ingressades amb positiu.

En general, els nous casos confirmats de positius és d’un petit augment respecte a les anteriors dades, però no es confirma cap rebrot a la nostra ABS. A finals de setmana la tendència és de millora i fre de nous casos.

De casos positius de covid-19 i sospitosos, per municipis, s’han detectat en 8 dies del dilluns 27 de juliol aquest dilluns 3 d’agost al migdia:

Martorell, 28 casos positius nous confirmats i 191 sospitosos. L’alcalde ha informat que a data de 2 d’agost hi ha 36 veïns confinats al seu domicili. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 408 i una mitjana de 3,5 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dijous 30 de juliol, amb 8 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 2.164, 195 més que la setmana anterior i una mitjana de 24,3 sospitosos al dia.

Sant Andreu, 19 casos positius nous confirmats i 186 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 278 i una mitjana de 2,3 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimecres dijous 30 de juliol, amb 7 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 1.966, 186 més que la setmana anterior i una mitjana de 23,2 sospitosos al dia.

Olesa, 19 casos positius nous confirmats i 179 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 233 i una mitjana de 2,3 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimecres 29 de juliol, amb 6 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 1.891, 179 més que la setmana anterior i una mitjana de 22,3 sospitosos al dia.

Esparreguera, 12 casos positius nous confirmats i 152 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 172 i una mitjana d’1,5 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimarts 28 de juliol, amb 4 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 1.525, 152 més que la setmana anterior i una mitjana de 19 sospitosos al dia.

Abrera, 13 casos positius nous confirmats i 84 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 149 i una mitjana d’1,6 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimarts 28 de juliol, amb 7 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 873, 84 més que la setmana anterior i una mitjana de 10,5 sospitosos al dia.

Sant Esteve, 6 casos positius nous confirmats i 45 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 128 i una mitjana de 0,7 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dissabte 1 d’agost, amb 3 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 603, 45 més que la setmana anterior i una mitjana de 5,6 sospitosos al dia.

Collbató, 9 casos positius nous confirmats i 22 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 40 i una mitjana d’1,1 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el divendres 31 de juliol, amb 5 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 339, 22 més que la setmana anterior i una mitjana de 2,75 sospitosos al dia.

Castellví, 2 casos positius nous confirmats i 16 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 17 i una mitjana de 0,2 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimecres 29 de juliol, amb 2 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 201, 16 més que la setmana anterior i una mitjana de 2 sospitosos al dia.

Gelida, 1 cas positiu nou confirmat i 46 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 57 i una mitjana de 0,1 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius ha estat el dimecres 29 de juliol, amb 1 cas nou. El total de sospitosos acumulats és de 491, 42 més que la setmana anterior i una mitjana de 5,25 sospitosos al dia.

Masquefa, 2 casos positius nous confirmats i 63 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 49 i una mitjana de 0,2 casos diaris nous des del 27 de juliol. El dia amb més positius han estat el dimecres 29 de juliol i el divendres 31 de juliol, amb 1 cas nou cada dia. El total de sospitosos acumulats és de 593, 63 més que la setmana anterior i una mitjana de 7,8 sospitosos al dia.

Des dels Ajuntaments recorden que el virus és molt present i per tant s’han de seguir les mesures de seguretat i d’higiene, com l’ús obligatori de la mascareta, la distància física i el rentat de mans.

En alguns municipis ja s’han pres mesures per evitar la propagació del virus. És el cas d’Esparreguera, que ha clausurat espais, o Sant Andreu i Martorell, que han ajornat diversos actes i han intensificat els controls. Martorell també ha suspès la Festa Major d’estiu.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que “aquests rebrots per territorials que siguin ens alerten i ens generen una gran incertesa. Aquesta és la característica d’aquest episodi d’epidèmia que més ens neguiteja: la incertesa”. També comenta que “el sistema sanitari està molt més preparat i el conjunt de la ciutadania -en general- molt més conscienciada”.

Miquel Riera, alcalde d’Olesa, assegura que és important que la ciutadania no abaixi la guàrdia i per això l’Ajuntament insisteix que se segueixin les mesures de prevenció, sobretot “entre col·lectius que no es prenen seriosament les recomanacions”. Afegeix que “creiem que la situació serà estable mentre el CAP tingui capacitat de fer proves PCR de seguida que es donen símptomes compatibles amb la malaltia o als contactes d’un positiu”.

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, destaca que “davant de les moltes proves PCR que es fan des del nostre ambulatori (es fan una mitja d’unes setanta setmanals), estem veient unes dades negatives, però el treball és molt positiu. S’estan fent bé les coses. Hem seguit, en tot moment, les recomanacions sanitàries per tal de poder minimitzar l’impacte i la difusió d’aquest virus”.

Pel que fa a la residencia Canigó d’Abrera, Naharro explica que han donat positiu tres persones que ja havien patit amb anterior el coronavirus: “Davant d’aquesta situació, nosaltres hem fet anàlisis a tot el personal i tots els residents. Les tornarem a fer perquè, en aquests moments, la nostra residència passa a estar en zona vermella”.

 

* Els casos confirmats per elaborar aquesta informació s’han extret a partir de dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Les xifres es poden consultar en un mapa interactiu, on es publiquen les dades de positius obtingudes a partir d’una prova de laboratori (PCR) per municipis.

* Es donen casos sospitosos a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu.

Fotografia: A l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell hi ha 5 persones ingressades amb resultat positiu. 2 d’elles són trasllats provinents de l’Hospital Moisès Broggi [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: