Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
Sant Esteve - La Bustia - brians 1

Cinc positius entre els interns del Centre Penitenciari Brians 1

Per 11 de juny de 2020 a les 12:00 0 1525 Visites

La presó comença a recuperar la normalitat amb les visites familiars

Amb el pla de desescalada, la presó Brians a Sant Esteve ja ha començat el seu retorn a la normalitat. A hores d’ara encara hi ha 5 interns que han donat positiu a la infermeria del Centre Penitenciari Brians 1 i s’estan fent proves PCR a tots els professionals.

Els nou centres penitenciaris de Catalunya permeten els vis a vis des de dilluns, amb les regions sanitàries en fases 2 o 3. Els vis a vis són les visites íntimes amb les parelles sentimentals, les visites familiars amb un màxim de quatre persones i les visites de convivència amb la parella i fills de fins a 10 anys. Totes van quedar suspeses el 13 de març per evitar la propagació del coronavirus. 

Les primeres comunicacions que es van recuperar en el procés de desconfinament van ser per locutori de vidre i amb limitacions. Ara s’han condicionat els espais d’espera per les famílies abans d’entrar a les comunicacions i per entregar paquets. També s’han adoptat mesures com fer controls de temperatura als accessos, facilitar guants i les mascaretes són d’ús obligatori.

Les presons recuperen l’entrada d’entitats col·laboradores externes de voluntariat i de confessions religioses, també interrompudes des del començament de la pandèmia. Les sortides culturals i els permisos ordinaris es preveuen de cara a la darrera fase i per tant, a finals de juny.

Fotografia: La presó de Brians reprèn les visites amb limitacions [Generalitat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: